Utredningsingenjör

Utredningsingenjör

Är du ingenjör med fallenhet för siffror eller ekonom med intresse för teknik? Vi söker en Utredningsingenjör med inriktning tariffer till Skellefteå Kraft Elnäts avdelning Strategi och Marknad för anställning Skellefteå. Hos oss har du en spännande resa framför dig i en bransch under utveckling och i en region med stora elintensiva industrisatsningar.

Tjänsten
I din roll som utredningsingenjör kommer du att skapa prognoser och uppföljningar av energi- och effektöverföring i vårt elnät och hur detta påverkar abonnemang och intäkter i en reglerad marknad. Dina underlag och ditt arbete används både internt inom organisationen vid budgetarbete, prismodeller och framtagande av abonnemangskostnader samt externt till berörda myndigheter.

I rollen ingår även att omvärldsbevaka frågor som berör och påverkar organisationen. Du har också en aktiv roll i branschorganisationer i frågor gällande intäktsramar och reglering samt besvarar frågor från både myndigheter och kunder gällande nätavgifter.

Som utredningsingenjör kommer du att samverka med kollegor från den egna avdelningen och andra avdelningar i organisationen samt branschrepresentanter, vilket innebär att samarbete och kommunikativ förmåga är viktigt.
Rollen som utredningsingenjör med inriktning mot tariffer är bred och har förutsättningar att utvecklas och breddas ytterligare.

Hos oss blir du en del av avdelningen Strategi och marknad där vi idag är 9 medarbetare. Tillsammans med din grupp kommer du att arbeta för den gröna omställningen i regionen i en spännande bransch med ambitionen att fortsätta ge en av de bästa serviceupplevelser vi kan.

Intresserad?
För att söka tjänsten behöver du vara analytisk, noggrann och serviceinriktad. Du är trygg och ansvarstagande och tycker om att grotta ner dig i detaljer samtidigt som du har ett fokus på hur dessa detaljer kan bidra till helheten. En god analytisk förmåga och fallenhet för statistiska beräkningar samt en portion nyfikenhet och tålamod kan komma väl till pass i rollen.

Krav
  • Ingenjörsexamen inom industriell ekonomi, energi, elkraft alternativt högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet
  • Körkort B
Meriterande
  • Kurser inom ekonomi och juridik
  • Erfarenhet från el- och energibranschen
  • Kunskap inom elkraft, ellära och ellagstiftning
  • Tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med volymuppföljning eller analys av stora datamängder
Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft Elnät är ett helägt dotterbolag i Skellefteå Kraft-koncernen och tillhandahåller elnätstjänster till 64 000 kunder i nio kommuner i norra Västerbotten. Vi driver omställningen och samhällsutvecklingen i större skala i regionen genom att säkerställa infrastruktur via ny- eller ombyggnation av elnätet, samtidigt som vi jobbar vidare med andra initiativ för ett samhälle drivet av förnybar energi.

Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Frågor?
Johanna Byström, Avdelningschef, 0910-74 06 92
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan har tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Skellefteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.skekraft.se/
Sista ansökningsdag 7 dec 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren