Affärsenhetschef – E-mobilitet

Affärsenhetschef – E-mobilitet

Vill du vara med och leda Skellefteå Krafts nyaste affärsenhet E-mobilitet? Vi söker en Affärsenhetschef som kan leda, driva och utveckla arbetet med att ta fram produkter och tjänster för elektriska fordon på den nordiska marknaden. Följ med oss på resan att skapa ett hållbart samhälle!

Tjänsten
I rollen som affärsenhetschef kommer din huvudsakliga uppgift bli att säkerställa nya affärer samt leda och motivera affärsenheten mot de mål, förväntningar och utmaningar som finns. Du ansvarar för budget med resultatansvar och arbetar med långsiktiga verksamhetsmål. Då arbetet omfattar rollen som talesperson ser vi gärna att du är bekväm med att kommunicera externt.

I rollen som affärsenhetschef säkerställer du nya affärer utifrån Affärsenhetens mål och planer för publik och professionell snabbladdning och arbetar utifrån Skellefteå Krafts kärnvärden (Drivande – Ansvarstagande – Tillsammans).

Du har ett personal- och delegeringsansvar och planerar och leder inkommande uppdrag i enlighet med policys, riktlinjer och rutiner.

Då det är en affärsenhet under uppbyggnad, med allt vad det innebär, ser vi gärna att du är trygg och bekväm med förändringsledning och kan driva ett utvecklingsarbete självständigt utifrån Skellefteå Krafts process- och förändringsmodell.

Affärsenhet E-mobilitet kommer inledningsvis att bestå av sju medarbetare. En Affärsenhetschef, två medarbetare med fokus på Projekt och etablering av laddinfrastruktur, två medarbetare med fokus på drift, övervakning och underhåll, samt två medarbetare med fokus på försäljning och affärsutveckling. Samtliga medarbetare kommer att ha stor samverkan med varandra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde snarast möjligt.

Intresserad?
För att söka tjänsten behöver du vara affärsdriven, modig och nyfiken. Som person vill du hela tiden driva utvecklingen framåt och är intresserad av modern teknik och nya innovativa lösningar. Då du representerar ett spännande område med ett stort medialt intresse är det viktigt att du trivs med att stå på scen och känner dig bekväm med att prata inför publik. Samtidigt är du lyhörd och empatisk med förmågan att kommunicera genom att lyssna aktivt. Genom ditt sätt att vara skapar du förutsättningar för medskapande och tar till vara på medarbetarnas kompetens och engagemang. Du är entreprenören som får affärer att växa och som trivs allra bäst när du får utveckla och effektivisera tillsammans med andra.

Krav
  • Högskole-/universitetsutbildning med relevant utbildning för branschen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Mångårig relevant yrkeserfarenhet
  • Dokumenterad ledarerfarenhet samt mycket goda ledaregenskaper
  • Goda kunskaper inom ekonomi och affärsledning
Meriterande
  • Chefserfarenhet från flera olika verksamhetsområden inom eller utanför företaget
  • Dokumenterad ledarerfarenhet samt mycket goda ledaregenskaper utifrån Skellefteå krafts ledarbedömning eller annat likvärdigt ledarindex
  • Kunskap om anläggningsnära förvaltning med fokus på drift och underhåll
  • Erfarenhet och kunskap om anläggningsnära projekt
  • Kunna visa och ha tillit till medarbetarnas kompetens och möjliggöra medskapande genom delegering och kontinuerlig feedback
Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi. Därför säljer vi bara 100 % förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning.

Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Frågor?
Sanna Lundström, Affärsområdeschef, 0910-77 25 53

Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43

Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0 910-77 27 71

Robert Ingberg, SEKO, 0910-77 26 62

Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan har tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Skellefteå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.skekraft.se/
Sista ansökningsdag 7 dec 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren