Vikariat Danslärare/danspedagog och administratör

Vikariat Danslärare/danspedagog och administratör

Vikariat danslärare/administratör

Vill du arbeta i en kreativ och stimulerande miljö med varierande arbetsuppgifter? Vill du kunna sprida glädje och göra skillnad för människor varje dag? Har du en bakgrund inom dans och vill arbeta med det på heltid så ska du söka jobbet hos oss.

Skellefteå Dans och Balettförening är en ideell förening i
Skellefteå för scenisk konstnärlig dans. Vår målsättning är att sprida dans i såväl undervisningsform som uppvisningsform till människor av olika åldrar och bakrund i Skellefteå. Vi har vuxit mycket under de senaste åren och har utökat både verksamheten och antalet medarbetare. Idag är vi Skellefteås största förening sett till antalet utövare och personalen består av sex heltidstjänster fördelat på nio personer. Eftersom vi hela tiden växer letar vi också ständigt efter fler danslärare till vår verksamhet. I medlemsverksamheten dansar varje år ca 700 personer i åldrarna 1 - 80 år. Vi möter också tusentals människor årsvis i;
  • dansverksamhet på bibliotek och äldreboenden
  • skapande skola-projekt runt om i kommunen
  • dans i förskola
  • samarbeten med Skellefteå Konståkningsförening samt Svenska Balettskolan i Piteå
  • nationella och internationella utbyten
  • integrationsprojekt
  • dansprojekt för att motverka psykisk ohälsa bland ungdomar
  • lovaktiviteter för barn i ytterområden
  • sittdans på äldreboenden
  • dans för personer med Parkinsons
Just nu söker vi danslärare och administratör under ordinarie personals föräldraledighet. Det är i första hand en kombinerad heltidstjänst där hälften av arbetstiden ägnas åt rollen som danslärare och resterande tid åt administrativa uppgifter. Beroende på sökandes kompetens kan tjänsten komma att delas upp på fler personer. Det finns också goda chanser till förlängning efter vikariatets slut.

Arbetsuppgifter

Som danslärare hos oss brinner du för arbetet med människor i alla åldrar. Du ansvarar för dina egna dansgrupper och planerar och genomför dansundervisning självständigt. Det ingår även att koreografera danser till dina grupper inför uppvisningar samt planera kostym och scenisk framställning.
Vi arbetar i ett arbetslag med flera danslärare som gör föreställningarna tillsammans. Det finns också möjlighet att arbeta uppsökande med nya dansprojekt.

Som administratör i föreningen har du kontakt med medlemmarna och föräldrar till barn som är medlemmar. Till arbetsuppgifterna hör framförallt; att svara på mail och i telefon, sköta medlemsregister, fakturahantering och att organisera ideellt arbete. Det innebär också en del praktiska arbetsuppgifter; hantering av kostymer, inköp till föreningen och roddande inför föreställningar etc. Du behöver kunna arbeta självständigt med dessa uppgifter.

Kompetenser

Vi söker dig med en gedigen dansbakgrund inom en eller flera sceniska dansstilar. Balett och barndans är prioriterat, men vi söker även kompetens inom modern nutida dans, jazz och olika streetdance-stilar. En pedagogisk utbildning är att föredra, men annan erfarenhet eller personlig lämplighet kommer också vägas in.

Då största delen av vår verksamhet riktar sig till barn är det viktigt att du är en god förebild och antingen har tidigare erfarenhet eller en stark vilja av att jobba med barn.

Du är en socialt kompetent person som både är tydlig och skapar goda relationer till andra människor. I undervisningssituationen skall du kunna vara entusiasmerande och lyhörd.

Stor vikt läggs på förmåga till ansvarstagande, att kunna arbeta självständigt samt att ta egna initiativ. Då mycket av planeringsarbetet sker helt på egen hand måste du ha ett eget driv samt kunna organisera upp ditt arbete.

I en förening arbetar man för medlemmarna och det är ett stort plus om du har erfarenhet av föreningsliv sedan tidigare.

Tillträde 7 januari 2020.

Vi ser fram emot din ansökan!

Gå gärna in på vår hemsida för att ta del av vad vi gör, vilka vi är och vad vi står för.

http://www.dansochbalett.se
Mer info
Kontaktperson Emmy Gustafsson Wass
Telefon 0706995003
Email Mejla Emmy Gustafsson Wass
Område Skellefteå
Yrkesroll Administration, Media, Kultur & Design, Konst, Musik & Teater, Utbildning
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida http://www.dansochbalett.se
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (1 dag kvar)