Content creator till Skellefteå AIK Hockey

Content creator till Skellefteå AIK Hockey

Just nu söker vi en kreativ Content creator till Skellefteås starkaste varumärke. Vi erbjuder en fartfylld och intressant arbetsplats där du får möjlighet att bli en del av vårt vinnande lag.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Content creator kommer du att arbeta med rapportering nära sporten och lagen samt verksamheten i stort. Tillsammans med dina kollegor i redaktionen skapar du en planering och driver det kreativa arbetet framåt. Det handlar i första hand om internt innehåll, så som spelarporträtt, matchrapportering, livechattar och matchartiklar till sociala medier och hemsidan. Vidare kommer du arbeta med att dokumentera aktiviteter, visa föreningsnyheter samt rapportera från andra delar av verksamheten, exempelvis Rinkside. Att arbeta varumärkesstärkande genomsyrar rollen som Content creator.

Resor kan förekomma vid bortamatcher och arbetstiderna är flexibla men relaterade till var och när det händer. Du behöver vara beredd att arbeta kvällar och helger samt vara tillgänglig för eventuella nyhetspubliceringar och media. Som arbetsverktyg använder du i första hand en telefon men det finns även annan utrustning att tillgå.

Din bakgrund/Dina egenskaper

Vi ser att du har en utbildning inom journalistik, kommunikation, media eller PR, alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet. Du har god förmåga att utföra nyhetsvärderingar, intervjuer, webbadministration, redigering av bild, ljud och video samt livesändning. Du har kunskap inom grafisk design, fota och filma samt kan använda Photoshop och Premier PRO. Intervjuteknik och kunskaper i skrivande är av stor vikt för rollen. Vidare bör du ha kunskap och kännedom kring sociala medier och gärna en vana att arbeta med Mac Book.

För att passa i rollen ser vi att du är en idrottsintresserad, positiv, kreativ och driven person som trivs att arbeta i högt tempo och inte räds för att prova nya saker. Du klarar av att ha många bollar i luften utan att tappa strukturen i ditt arbete. Vi ser att du är en lagspelare som även har en förmåga att arbeta självständigt.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. B-körkort är även det ett krav.

Information och kontakt

I denna rekrytering samarbetar Skellefteå AIK Hockey med Wikan personal. Om du har frågor gällande tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Irma Öhlund, 0910-77 09 83 alt irma@wikan.se eller Andreas Ögren, 0910-77 09 87 alt. andreas.ogren@wikan.se.

Omfattning på tjänsten är heltid tillsvidare och du blir anställd direkt av Skellefteå AIK Hockey. Tillträde ska ske så snart som möjligt efter överenskommelse. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, 2022-07-05.

Nyckelord: social media manager, content manager, digital marknadsförare, kommunikatör, kreatör

Om Wikan Personal

Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se
Mer info
Kontaktperson Irma Öhlund
Telefon 0910-77 09 83
Email Mejla Irma Öhlund
Område Skellefteå
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wikan Personal
Sista ansökningsdag 5 juli 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skellefteå AIK Hockey är en förening som bedriver ishockeyverksamhet för ungdomar, juniorer och elitlag med över 500 aktiva spelare. Skellefteå AIK bedriver även konferens- och serveringsverksamhet samt verksamheten i en träningshall genom dotterbolagen Rinkside AB och Träningshallen Förvaltning AB.