Ekonomiansvarig hos Plastex i Skellefteå

Ekonomiansvarig hos Plastex i Skellefteå

I Plasttex Holding AB ingår tre bolag. Plastex, Plastteknik samt ett fastighetsbolag.
Plastex - en av marknadens ledande aktörer inom plastprofiler. Plastex är ett tillverkande företag som specialiserat sig på profiler i plast. Med över 40 års erfarenhet i branschen har företaget utvecklat en unik förmåga att omsätta idéer till smarta och kostnadseffektiva produktionslösningar. Detta har resulterat i att Plastex idag är en av marknadens ledande aktörer. Plastex har huvudkontor och tillverkning i Skellefteå med kunder runt om i hela Europa. Vi säljer våra produkter till företag i Sverige och på export. En marknad som ökar stadigt år för år. Flera hundra kunder servas per år i de flesta typer av branscher. Plastex har idag 25 anställda.
Plastteknik, placerat i Ostvik, Skellefteå, är 6 anställda som specialiserar sig på formsprutning och bearbetning av i termoplaster.

Om tjänsten

Ekonom hos oss innebär ett självständigt arbete där du har helhetsansvar för all ekonomi- och personaladministration i Plastex Holdings samtliga bolag. Där ingår Plastex AB, Plastteknik i Ostvik AB samt ett fastighetsbolag.
Vi ser dig som en av våra nyckelpersoner på företaget där du arbetar helt självständigt i din roll men samtidigt väldigt nära samtliga i organisationen. Här finns utrymme att forma din roll och stor frihet att hitta processer och rutiner som du uppfattar bäst för verksamheten. Du ingår i ett team där det är fokus på arbetsglädje, stark teamkänsla med den goda affären i fokus.
Ekonomen har helhetsansvaret för att:
  • upprätta budget i samarbete med ledningen
  • likviditetsplanering
  • redovisning
  • moms- och skattedeklaration
  • månatliga avstämningar, rapportering och bokslut
  • upprätta resultatuppföljningar
  • investeringskalkyler
  • löneadministration
I HR-rollen ansvara över all förekommande personaladministration. Upprätta rutiner och policys för att förebygga och effektivisera flöden inom HR.

Om dig
Vi söker dig som har universitets-/högskoleutbildning med ekonomisk inriktning men flerårig erfarenhet från självständigt kvalificerat redovisningsarbete från liknande befattning bedöms likvärdigt. Har du dessutom erfarenhet från tillverknings-/produktionsinriktad verksamhet ser vi det som ett plus.
Du bistår ägare med all ekonomiadministrativ information, resultatrapporter, ekonomiskt analys- och prognosarbete. Med hög integritet hanterar du all information och stödjer bolaget i ägarledda frågor. Med nyfikenhet och prestigelöshet ser du helheten - ser övergripande på hela verksamheten och dess flöden - förebygga, planera, ifrågasätta utifrån ekonomiskt perspektiv. Vi söker dig som har stort driv, kommer med förbättringsförslag och önskar en arbetsplats som satsar på såväl personlig som verksamhetsutveckling! Du har även en förmåga och framför allt intresse att vilja driva, stötta och utveckla vår verksamhet utifrån ditt område - allt i nära samarbete med hela vår organisation Du fungerar även i en rådgivande roll varför du förväntas ha god samarbetsförmåga och vara kommunikativ, med förmåga att vara behjälplig på ett serviceinriktat och prestigelöst sätt.

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar Plastex med Adecco. Har du frågor eller funderingar, kontakta Adeccos rekryteringskonsult Maria Burén, 070-263 34 60. Tjänsten ska tillsättas omgående och därför sker rekryteringsarbetet löpande under ansökningstiden. Du söker tjänsten via www.adecco.se senast den 20 november.

Välkommen med Din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Maria Burén
Telefon 0702633460
Område Skellefteå
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi, HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag Igår (-1 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.