Elektroniktekniker

Elektroniktekniker

Till avdelningen Prospekteringsgeofysik i Boliden

Mineralreserver och mineraltillgångar är grunden för ett gruvföretags verksamhet. Boliden söker ständigt nya mineralfyndigheter i anslutning till sina befintliga gruvor och i nya områden, sk. prospektering. Genom sitt prospekteringsarbete säkras verksamheten för framtiden och tar ett långsiktigt ansvar för samhällets tillgång till metaller av högsta kvalitet. Boliden fokuserar i första hand på mineralfynd av zink, koppar och ädelmetaller som guld och silver.
Prospekteringsgeofysik är en avdelning inom Boliden Gruvors Prospektering i Boliden. Avdelningen har mångårig erfarenhet av geofysisk mätutrustning och har utvecklat egna prospekteringsinstrument sedan 1920-talet. Avdelningen arbetat kontinuerligt med att förnya, förbättra och underhålla instrumenten för att tillgodose behovet.

Vi välkomnar nu dig som vill vara med och bidra med din skicklighet och innovativa tänkande till våran instrumentavdelning!

Vi söker dig som har ett genuint intresse för elektronik och mekanik, uppskattar utmaningar och ser sig själv som en problemlösare. Kanske är du högskoleingenjör som söker ett mer praktiskt omväxlande arbete, såsom att löda och montera?
Hos oss får du möjligheten att arbeta och utvecklas i en stabil verksamhet, tillsammans med ett välfungerande team.

Tjänsten
I din roll som Elektroniktekniker kommer du i huvudsak att arbeta med underhåll av geofysiska mätinstrument och de handdatorer som är anslutna till dessa. Du kommer att samarbeta med ingenjörer, mättekniker, geofysiker och mekaniker. Sammanfattningsvis kommer ditt arbeta att bestå av:
  • Service av mätinstrument
  • Felsökning och reparation av mätinstrument
  • Elektronikkonstruktion
  • Mekanikkonstruktion
Personliga egenskaper
Du har ett stort intresse för att lösa elektroniska utmaningar.Vi ser att du är praktiskt lagd och kreativ, samt bidrar med nya ideér till konstruktion och underhåll av produkterna. Eftersom arbetet bedrivs i en liten arbetsgrupp bör du vara prestigelös, ha lätt för att samarbeta och kunna kommunicera väl. Vidare är du resultatorienterad och kan driva arbetet självständigt. Du arbetar lösningsorienterat och kan på ett flexibelt sätt omprioritera din dag efter behov.

Meriterande
Högskoleingenjör.
Några års erfarenhet av felsökning och underhåll av elektroniksystem.
C-programmering / erfarenhet av inbyggda system.

Krav
Gymnasial utbildning mot automation, elektronik eller motsvarande.
God förståelse inom elektronik och mekanik.
Goda kunskaper i engelska tal och skrift, eftersom engelska är koncernspråket.
Körkort B.

Villkor
Tillsvidareanställning heltid, dagtid.
Individuell löneförhandling.
Stationeringsort Boliden.
Tillträde efter överenskommelse.

Boliden eftersträvar mångfald bland sina medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet etc.

Facklig information får du av Holger Rilinger 0910-774306 Sv Ingenjörer, Andreas Mårtensson 0910-774239 Unionen och Peter Markström Ledarna 0910-774009.

Rekryteringsprocessen
Ansökan lämnas med CV via länken. I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Kompetenslaget. För frågor om tjänsten, kontakta Monica Eliasson 070-302 87 67 eller Anna-Lena olofsson 072-211 23 24.
Mer info
Telefon 0911-91100
Område Skellefteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.kompetenslaget.se
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Metaller för det moderna samhället
Vi är ett högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som arbetar långsiktigt med att garantera samhällets tillgång till bas- och ädelmetaller– från brytning av malm (mineraler) till produktion och leverans av högkvalitativ metall till Industrin.
Vår produktionskapacitet är hög och bygger på erfarenhet, innovation och avancerad teknik, utvecklad i samarbete med nordiska teknik- och ingenjörsföretag. Idag arbetar cirka 5 500 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland.
Metaller behövs inom de flesta sektorer, och utan metaller skulle vårt moderna samhälle inte utvecklas.