Senior Verksamhetsutvecklare

Senior Verksamhetsutvecklare

Boliden Gruvor söker Senior Verksamhetsutvecklare till avdelning Produktionsteknik i Boliden

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

Arbetsuppgifter

Avdelning Produktionsteknik fungerar som central resurs för verksamhetsutveckling och forskning och utveckling inom affärsområde gruvor. Avdelningen ansvarar för att utveckla och installera Bolidens organisations- och produktionsfilosofi, New Boliden Way, i de operativa avdelningarna inom Affärsområde. Inom forskningsområdet ansvarar avdelningen för att leda gruvautomationsprogrammets delprogram gällande produktionsstyrning samt program för asset management. Det arbetet sker i nära samarbete med övriga centrala teknikavdelningar.

Vi behöver nu utöka vår avdelning med två seniora verksamhetsutvecklare.

Arbetsuppgifterna består av att utveckla och installera Bolidens organisations- och produktionsfilosofi, New Boliden Way, i de operativa avdelningarna inom
Affärsområde Gruvor. I uppgifterna ingår att utbilda och träna medarbetare i nya arbetssätt, inklusive metoder och verktyg för ständiga förbättringar. Stöd och coachning till ledare och medarbetare och interna revisioner av produktionsledningssystemet ingår, liksom att utföra analyser för att identifiera förbättringspotentialer i våra verksamheter. I våra uppdrag arbetar vi efter en tydlig projektmodell för att stötta våra operativa avdelningar med deras processutveckling.

Vi arbetar med:
  • Ledningssystem - nyckeltal, uppföljning och analys av avvikelser
  • Processer - eliminering av slöseri, standardiserade rutiner, produktionsplanering och styrning
  • Människor - ledarskap, roller och ansvar
  • Ständiga förbättringar
Arbetet utförs på våra verksamhetsorter men stationeringsorten är Boliden. I perioder arbetar du som del av ett större team ute i en av våra operativa enheter. En hel del resor ingår i tjänsten, inklusive resor till Irland och Finland.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med stationering i Boliden.

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker en erfaren ledare som kan ingå i vårt team. Du har gärna egen erfarenhet av verksamhetsutveckling inom din egen linjeorganisation. För att lyckas i rollen är du resultatinriktad och affärsmässig samt bekväm i din roll att driva projekt strukturerat och med hög kvalitet. Eftersom du kommer att leda projekt med medarbetare från olika delar av verksamheten är det viktigt att du har en konsultmässig personlighet och att du har en god förmåga att bygga relationer.

För att lyckas i rollen är du positiv, initiativtagande, lyhörd och har en personlighet präglad av integritet. Givetvis arbetar du systematiskt och motiveras av att utveckla verksamheter och har därför förmågan att påverka och skapa engagemang hos enskilda individer och grupper. Att arbeta i team är något som du drivs av, likväl som att arbeta självständigt.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, engagemang och ansvar.

Du är civilingenjörsexamen inom produktions- och kvalitetsteknik, industriell ekonomi eller har motsvarande kunskapar förvärvade på annat sätt. Vi ser gärna att du har några års praktisk erfarenhet från produktionsindustri som har tillämpat Lean Produktion.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Kunskaper i finska är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter
Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Peter Sundkvist, Human Resources, tfn 070-300 99 99.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 30 APRIL 2019
Mer info
Kontaktperson Peter Sundkvist
Telefon 0703009999
Område Skellefteå
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Affärsutvecklare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (10 dagar kvar)