På Alimak är vi alltid intresserade av talanger som vill bidra till att befästa vår position som världsledande tillverkare av hissar för bygg- och industrisektorn. Vill du vara del i vår framgång? Nu söker vi en erfaren maskinoperatör till produktion i Skellefteå som vill göra skillnad och driva utvecklingen framåt.

Arbetsuppgifter
Som maskinoperatör kommer dina arbetsuppgifter vara att styra över en eller flera maskiner som bearbetar arbetsstycken av metall. I rollen förväntas du köra maskiner, göra verktygsbyten, genomföra kvalitetskontroller samt arbeta med det operationsstyrda underhållet. Totalt sett finns det tio CNC-maskiner på avdelningen exempelvis Mazak och Okuma varav flera med robothantering eller annan automation.

Utöver detta är det viktigt att delta i förbättringsarbete för att utveckla och driva verksamheten framåt. Du kommer att arbeta både självständigt och i team.

Tvåskift förekommer.

Kvalifikationer
Du har en godkänd gymnasial utbildning med inriktning maskin eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Utöver detta skall du ha minst 2 års erfarenhet som maskinoperatör, gärna från serietillverkande industri, specialtillverkning eller arbete som verktygsmakare. Du bör ha kunskaper inom ritningsläsning, mätteknik och god datorvana.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet kräver att du är drivande, noggrann och har ett högt kvalitetstänk. Som person är du även självgående, problemlösande och strukturerad. Du har en vilja att utvecklas personligen och en stor drivkraft att förbättra verksamhetens arbetssätt. Du tar initiativ och räds inte för utmaningar.

Vill du veta mer
Kontakta produktionsledare
Robert Karlsson på mobil 072-551 71 23 eller e-post: robert.karlsson@alimakgroup.com

Facklig företrädare för IF Metall är Örjan Fredriksson, mobil 070-296 64 87.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av ett personligt brev samt CV till HR-chef Anna Eriksson-Ek via e-post: anna.eriksson-ek@alimakgroup.com

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningsperioden, sista ansökningsdag 2021-05-30. Tjänsten avser heltid och tillsvidare med tillträde efter överenskommelse. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Erbjudande
Vi söker talanger som trivs i en tillvaro där problemlösning och samarbete går hand i hand. Vi behöver människor som vill bidra, påverka och göra skillnad där vi tillgodoser våra kunders behov med målsättningen att överträffa deras förväntningar. Som anställd på Alimak blir du en viktig del i en gemenskap där teknikintresset delas och du får kan växa som individ. Utöver detta erbjuder vi även bland annat:

  • Möjlighet till flexibla arbetstider
  • Ersättning vid kostnad för tandvård
  • Ersättning vid kostnad för massage
  • Ersättning vid kostnad för träningskort
  • Tillgång till eget gym på arbetsplatsen
  • Tillgång till sjukgymnast, läkare, psykolog, mm via företagshälsovård
  • Tillgång till företagets idrottsförening Alimak IF, med olika aktivitetssektioner som samordnar träffar inom fotboll, hockey, golf, cykling, mm.
  • Rabatterade hockeybiljetter
  • Tillgång till fjällstuga
  • Avdelningsaktiviteter där företaget bidrar med personalpeng

Om företaget
Alimak grundades i Skellefteå 1948 och har sedan dess vuxit till ett globalt företag. Vi är idag världsledande och leder utvecklingen inom branschen. Våra bygg- och industrihissar uppskattas av kunder världen över, och är det självklara valet vid tuffa projekt såsom höga skyskrapor eller tuffa industrimiljöer. Alimak har produktionsanläggningar runt hela världen och anläggningen i Skellefteå, som idag har ca 350 anställda, är den största inom koncernen och ett nav för utvecklingsverksamheten inom Alimak Group. Du kommer att fylla en viktig roll i att stärka den positionen och säkerställa att vi kan möta morgondagens kundbehov.

Om Skellefteå
Skellefteå är Norrlands och Sveriges till ytan största kustkommun och en plats med ovanligt bra förutsättningar för att väcka nya tankar, förverkliga drömmar och välja sin egen väg. Med omväxlande årstider, rika naturtillgångar, korta avstånd och en starkt rotad kultur av kreativitet, entreprenörskap och jämlika möten skapar vi tid och utrymme att växa genom det kanske allra mest värdefulla: våra egna och varandras idéer.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Skellefteå
Yrkesroll Industri & Anläggning, CNC-Operatör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 maj 2021 (20 dagar kvar)