HR och Hållbarhetschef till Boliden Smältverk, Rönnskär

HR och Hållbarhetschef till Boliden Smältverk, Rönnskär

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

Om tjänsten
HR och Hållbarhetschefen Boliden Rönnskär leder ett team med fem proaktiva ledare som var och en ansvarar för en av följande funktioner: HR, Hållbarhet, Hälsa och säkerhet, Kommunikation och analyslaboratorier. Totalt finns det cirka 100 medarbetare på avdelningen.

HR-funktionen ansvarar för att bygga upp en långsiktig talangförsörjning - att rekrytera, utveckla och behålla talanger är avgörande för Rönnskär och Bolidens långsiktiga framgång. HR-funktionen arbetar också proaktivt för att driva en positiv och engagerande prestationskultur inom Boliden och se till att Boliden är en plats där människor vill stanna - till stor del bildade av företagets vision och värderingar, dess ledarkultur och möjligheterna att engagera sig i utveckling och livslångt lärande.

Att verksamheten följer miljökrav och upprätthåller en säker och god arbetsmiljö är en viktig del i jobbet. Vi sätter mål på kort och lång sikt och behöver din delaktighet och drivkraft för att uppnå dessa.

Tjänsten som HR och hållbarhetschef är en fastanställning med start enligt överenskommelse.

Om dig
Boliden söker en person som har en högskole- eller universitetsexamen inom exempelvis miljö, personal och hållbarhet. Du har några års erfarenhet från liknande befattningar samt ledarskap. Som person är du strategisk, framtidsorienterad och har ett genuint intresse av att driva förbättringsarbete tillsammans med dina medarbetare, med förmåga och mod att fatta beslut.

Du är självsäker med utmärkta ledarskap- och samordningskompetenser. Du kan motivera andra att engagera sig i teamarbete och hjälpa till att främja förtroende och samarbete. Du är strukturerad samtidigt som du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift både i svenska och engelska. Att bygga en företagskultur kommer vara en av arbetsuppgifterna, där du kommer involvera samtliga medarbetare med deras värdefulla åsikter. Vi söker en engagerad och jordnära person som får saker gjorda och kan leda verksamheten genom att skapa delaktighet. Körkort B är ett krav.

Viktigt för tjänsten är:
  • Kommunikativ
  • Beslutsamhet
  • Ett motiverande ledarskap
För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang.

Om Boliden
Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Mari Nilsson via Adecco, 070-389 70 48
Jenny Lundberg via Adecco, 073-684 71 19

Välkommen med din ansökan!


Sökord
HR, Hållbarhetschef, Rekrytering, Skellefteå, Boliden, Rönnskär, Smältverk, Adecco
Mer info
Område Skellefteå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.