Utbilda dig till automationsingenjör på 12 veckor!

Utbilda dig till automationsingenjör på 12 veckor!

Älskar du teknik och digitalisering? Nu kan detta bli din karriär, på bara 12 veckor! Vi öppnar upp portarna till vår andra utbildning för att bli automationsingenjör mot industribranschen med en garanterad tillsvidareanställning och uppdrag som konsult efter examen. Vi förväntar oss ingen tidigare erfarenhet inom området. Utan har du rätt driv, engagemang och ett tekniskt intresse är vi övertygande om att du kan klara detta karriärsbyte. Sök dessa eftertraktade utbildningsplatser nu, processen startar med två tester för att se om du har det vi söker!

Information om uppdraget

Att jobba som automationsingenjör

Skulle du vilja arbeta med att utveckla tekniska lösningar för att förbättra system med hjälp av bland annat programmering? Digitaliseringen sätter allt högre krav på marknaden och industribranschen efterfrågar automatiskt styrda anläggningar och robotfunktioner. I takt med denna utveckling ökar behovet av kompetenta personer som kan utveckla, underhålla och reparera dessa. Genom vår utbildning hos Academy kan du efter 12 veckors intensivutbildning bli den personen som branschen efterfrågar!

Exempel på arbetsuppgifter efter examen är:
 • Kravställning i projekt
 • Projektering
 • Applikationsutveckling och programmering
 • Felsökning, driftsättning och testning
Information om utbildningen hos Academy

Intensivutbildningen är skräddarsydd och framtagen i nära samarbete med arbetslivet för att du direkt efter examen ska kunna vara produktiv som automationsingenjör från dag ett. Utbildningsmetodiken baseras på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Läs gärna mer om Academy här.
 • Utbildningen startar: 17 februari 2020
 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl:09.00-17.00
 • Utbildningsort: Campus i Kista, Stockholm (går ej att genomföra på distans)
 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Skellefteå med omnejd
Vad händer efter examen?

Efter utbildningen har får du en garanterad tillsvidareanställning hos Academic Work och kommer att arbeta som konsult ute hos någon av våra kunder i Skellefteå området. Automationsbranschen är stor och möjligheterna efter programmet kommer vara många. Inom rollen som automationsingenjör kan man vänta sig varierande arbetsuppgifter och otaliga möjligheter att lära nytt.
Exempel på roller efter examen är automationstekniker, applikationstekniker, driftoperatör, installationstekniker, underhållstekniker, serviceingenjör av kontroll- och automationsutrustning, styr- och reglertekniker och supportingenjör av automationsutrustning. Befattningar, branscher och storleken på bolagen kommer att variera och det är viktigt att du i rollen som konsult är öppen för det.

Vad krävs för att kunna söka till utbildningen?

Det krävs inga förkunskaper på området och samma sak gäller för efterföljande konsultroll. Vi vill satsa på dig med rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. Rekryteringsprocessen startar därför med urvalstester som säkerställer att du har just det.

För att kunna söka har du:
 • Klarat samtliga inledande tester med fokus på förmågor och personlighet.
 • En mycket tydlig motivering till varför du ska få en plats på programmet och varför du vill satsa på det efterföljande yrket som automationsingenjör.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt som skriftligt.
 • Ett stort tekniskt intresse. Utveckla i din ansökan hur detta har kommit till uttryck i tidigare arbete eller på din fritid.
Vilka personliga egenskaper söker vi?

Vi ser att du är logiskt lagd med en problemlösningsförmåga, uthållighet och driv att klara av en tuff intensivutbildning. Vidare har du förmåga att skapa struktur då det ofta förekommer tighta deadlines och flertalet projekt som ska hanteras parallellt. Som automationsingenjör är det viktigt att kunna prioritera självständigt mellan projekten och säkerställa att de genomförs med noggrannhet och kvalitet. Eftersom rollen kan innefatta en del programmering krävs det att du har tungan rätt i mun när du skriver din kod för att undvika tidsavgörande misstag. Vidare ser vi att du är en person som håller lugnet och löser de problem som du stöter på, exempelvis då en process eller funktion behöver automatiseras, felsökas eller repareras. I dessa lägen finns inte alltid tydliga instruktioner utan du ser till att söka upp svaren för att testa dig fram till rätt lösning.

Praktisk information
 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpnade urval och processen består av två tester och två intervjuer.
 • Sök till Academy genom att klicka på Ansök här på annan site och klicka sedan på testet överst på landningssidan.
 • Har du specifika frågor kring Academy och rekryteringsprocessen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen om du inte gjort och klarat de inledande testerna.
Varför rekommenderar våra tidigare konsulter Academy?

Academy - se vad våra IT konsulter tycker om programmet!
Mer info
Område Skellefteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)