Processingenjör

Processingenjör

Vi på Air Liquide söker nu en strukturerad Processingenjör till Skelleftehamn! Hos oss kommer du ha möjlighet att jobba inom alla områden på siten samt lära dig av dina erfarna kollegor inom branschen. Du kommer ingå i ett team som präglas av nära samarbete samtidigt som du är en del av ett världsledande företag inom gasindustrin.

Låter det som ett spännande nästa steg för dig?
Välkommen med din ansökan!

Uppdrag och Ansvar
Att vara Processingenjör på Air Liquide innebär att den ena dagen inte är den andra lik. En dag kanske du planerar repstopp, nästa dag genomför du riskanalyser och dagen efter det har du hand om övervakning och styrning för att optimera processen tillsammans med platschefen.

Som Processingenjör kommer du kommer även ha ansvar för processrelaterad rapportering inom företaget. Dessutom ingår det att utföra arbetstillstånd samt ha tillsyn av anläggningen enligt checklistor och att ha beredskap. Att kavla upp ärmarna och vara behjälplig vid reparation och underhåll är även en en viktig del i jobbet. I rollen ingår det även att kunna felsöka i vårt DCS-system och skriva instruktioner inom ansvarsområdet, samt vara brandskyddsombud och anläggningsskötare brandlarm. Du kommer ha möjlighet att agera som ställföreträdande platschef.

Vår största prioritet på Air Liquide är säkerhet och det därför är det viktigt att du ser till att vi följer myndigheter och kunders höga krav på säkerhet och kvalitet.

Kompetens och Profil
Vi ser gärna att du har en utbildning inom process eller instrumentering, men högskoleexamen är inte så viktigt. Du har dessutom 3-5 års erfarenhet i liknande roller inom processindustri. Vi förväntar oss inte att du redan kunskap av specifika gaser, Air Liquide är ledande inom gasindustrin och vi kommer därför se till att du får en ordentligt introduktion till denna värld! Vårt befintliga DCS system är Operate IT, AC800F, om du har arbetat i det är det ett plus. Eftersom övervakning är starkt på frammarsch inom vår verksamhet, speciellt fjärrkontroll av olika processer, så är det meriterande om du har kunskap om 800XA HMI. Körkort (klass B) är ett krav.

Du talar svenska flytande i både skrift och tal. Eftersom vårt koncernspråk på Air Liquide är engelska, så är även goda kunskaper i engelska tal och skrift viktigt.

Då vi på denna site arbetar i ett litet team, värdesätter vi att du är är prestigelös och är beredd att rycka in och stötta ditt team inom respektive ansvarsområde. I och med att arbetsflödet ibland kan vara högt, tror vi även att du är en trygg och lugn person med uthållighet. Du har ett analytiskt och logiskt tankesätt och har lätt att skapa struktur. Har du dessutom en positiv inställning, kommer du nog trivas hos oss!

Övrig information
Du kommer rapportera till Produktionschef Michael Burman och vara placerad på vår site i Skelleftehamn. Arbetstiderna 06:30-15:30 med flextid där beredskap kommer att förekomma.

Om du har fråor om rollen, kontakta gärna Michael Burman (+46 910 77 33 79).
Låter detta som ett spännande nästa steg för dig? Sista ansökningsdag är 30 augusti, men tveka inte med att skicka in din ansökan redan idag, då vi kommer gå igenom ansökningar fortlöpande.
Mer info
Kontaktperson Michael Burman
Telefon +46 910 77 33 79
Område Skellefteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2020 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Air Liquide är världens ledande leverantör av gaser, teknik och tjänster för industri och sjukvård. Verksamheten finns representerad i 80 länder, har ca 66 000 medarbetare och över 3.6 miljoner kunder och patienter. Oxygen, nitrogen och hydrogen är små molekyler som är grundläggande för liv, materia och energi. Dessa gaser utgör hörnstenarna i Air Liquides vetenskapliga arbete och har varit kärnan i koncernens verksamhet sedan den grundades 1902.

Air Liquide Gas AB utgör en del av Air Liquide-koncernen. Tillsammans med våra systerbolag i Danmark, Finland och Norge ingår vi i en gemensam nordisk organisation. Det betyder att vi har resurser att erbjuda våra kunder en mycket hög grad av service, även tvärs över landsgränserna.