Automationsingenjör/Applikationsingenjör till ABB i Skellefteå

Automationsingenjör/Applikationsingenjör till ABB i Skellefteå

Dina arbetsuppgifter

> Din roll som automations/applikationsingenjör innebär ett omväxlande arbete där du får jobba självständigt och i team i både små och stora projekt.
> I dina uppgifter ingår att utföra applikationsprogrammering och driftsättning för bland annat gruvindustri, batteriindustri, pappersindustri, värme-, renings- och vattenverk.
> Du kommer arbeta nära våra kunder och genom partnerskap och samarbete inom automation och digitalisering bidra till ökad konkurrenskraft.
> Arbetsuppgifterna är anpassningsbara utifrån vilka som söker så tveka inte att söka även om du känner dig lite osäker på om du passar för jobbet eller ej.
> Du delar ABB:s grundläggande värderingar kring säkerhet och integritet, vilket innebär att du tar ansvar för dina egna handlingar samtidigt som du känner ansvar för dina kollegor och affärsverksamheten.

Din profil

> Vi söker en driven person med god initiativförmåga som har ett stort intresse för den senaste tekniken.
> För att passa i rollen, kan du vara från gymnasie- till civilingenjör, det viktiga är att du ska ha ett genuint tekniskt intresse och en bas inom Automation, IT-miljö och/eller programmering.
> Oavsett bakgrund behöver du ha en stark vilja att lära dig nya saker och växa tillsammans med dina kollegor.
> Vidare är vi intresserade av dig som idag jobbar med eller på annat sätt tillgodogjort dig kunskap inom något av följande områden: DCS, PLC/SCADA-system samt ABBs styrsystem 800xA.
> Du kommer arbeta i ett globalt företag behöver du behärska svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansökan

Bidra med din egen känsla av mål och mening när vi tillsammans driver den fjärde industriella revolutionen framåt och skapar en hållbar framtid, för både vår planet och din karriär. Jobba med oss i ABB och utnyttja kraften i våra globala nätverk när du samarbetar och lär dig mer tillsammans med våra team i världsklass. Framför allt: utmana dig själv - varje dag. Låt oss skapa framtiden tillsammans.

Rekryterande chef Kim Salsbring, +46 (0)72-547 78 54 svarar gärna på dina frågor. Fackliga representanter: Sveriges ingenjörer: Mikael Blomqvist, +46 (0)21-342 148; Unionen: Joakim Broström, +46 (0)84-779 139, +46 (0)21-342 301. Ledarna: Leif Öhrberg, +46 (0)21 342 325. Övriga frågor ställs till rekryteringskonsult Andreas Christiansen +46 (0)73-351 27 46.

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 29 november. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

[Ansök]
Mer info
Kontaktperson Andreas Christiansen
Telefon 0733-51 27 46
Område Skellefteå
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ta nästa steg i din karriär på ABB och arbeta i ett team som strävar efter att skapa en framtid där innovativa digitala tekniker ger större tillgång till renare energi.
ABB är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 130 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering med två tydliga värdeerbjudanden: att transportera elektricitet från kraftverk till eluttag samt att automatisera industrier från naturresurser till färdiga produkter. Som huvudpartner till Formel E, den helt eldrivna internationella motorsportklassen hos FIA, tänjer ABB på gränserna för e-mobilitet för att bidra till en hållbar framtid. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 110 000 medarbetare. www.abb.com.