Utredningssekreterare till Skara stift

Utredningssekreterare till Skara stift

Skara stift är en del av Svenska kyrkan. Stiftet har omkring 570 000 invånare och nära 65 procent är medlemmar i Svenska kyrkan. Vid stiftskansliet i Skara arbetar omkring 50 personer med att på olika sätt stödja arbetet i de 43 pastorat och församlingar som utgör kyrkans lokala organisation.

Vi söker nu en Utredningssekreterare med arkivkompetens
Som utredningssekreterare med arkivkompetens utgör du ett viktigt stöd, dels internt i stiftsorganisationen, dels externt till pastorat i Skara stift.

Arbetet består av två delar. I den ena delen svarar du för ärendehantering och administration till stöd för stiftsstyrelsen och stiftsfullmäktige. Det innebär att du stödjer cheferna i arbetet med att formulera beslutsunderlag och att du upprättar skrivelser och svar på remisser. Du svarar också för kallelser och protokoll vid sammanträden.

I den andra delen är du med och utvecklar stiftets och församlingarnas dokument- och arkivhantering. Här pågår ett spännande arbete med digitalisering och du kommer att vara en viktig resurs i detta. I uppgifterna ingår att tillsammans med stiftets registrator, arbeta med digitaliseringen av arkiv, diarium och dokumenthantering. Du ska också stödja pastoraten i detta arbete.

Om dig
Du behöver ha en relevant examen från universitet eller högskola, samt erfarenhet av motsvarande uppdrag. Arbetet kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, och du behöver ha goda kunskaper i Officeprogrammen. Det är meriterande om du har erfarenhet av Public 360.
Som person är du strukturerad och har god administrativ förmåga. Du är saklig och klarar att prioritera. Arbetet innebär att representera och företräda kyrkan och du ska därför dela Svenska kyrkans värderingar. Eftersom vissa resor kan förekomma behöver du ha B-körkort.

Organisatorisk placering
Du kommer att vara organisatoriskt placerad på avdelningen för gemensamma funktioner med servicebyrån med Skara som tjänsteställe. Inom avdelningen finns ca 25 medarbetare och förutom utredningssekreterarfunktionen finns funktioner för HR, lön, ekonomi, IT, fastighet, sekretariat för förtroendemannaorganisationen samt arkiv och registratur. Inom avdelningen ryms Skara stifts servicebyrå som erbjuder pastorat och församlingar i Skara stift tjänster inom lön- och inom ekonomiområdet.

Skara stift strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Mer information om tjänsten lämnas av Ulrika Cedgård, chef för avdelningen för gemensamma funktioner med servicebyrån, tel 0511-262 63. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras Lena Köhlin, Senior Rekryteringskonsult vid Badenoch & Clark, tel 0736-847456. Fackliga kontaktpersoner är Håkan Gerenmark, Vision tel 070-650 46 24 och Per Johansson, DIK tel 08-480 040 21.

Välkommen att söka
Välkommen med din ansökan senast 25 november 2018. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet varför vi tacksamt ser fram emot ett personligt brev där du beskriver varför just du passar som medarbetare hos oss på Skara stift. Tillträde så snart som möjligt, dock senast 1 april 2019. Intervjuer är planerade att ske den 10, 13 och 14 december i Skara.

Notera att vi inte hanterar ansökningar via e-post.
Mer info
Kontaktperson Lena Köhlin
Telefon 031 725 45 54
Område Skara
Yrkesroll Administration, Sekreterare, HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 25 nov (11 dagar kvar)