Head of Engineering and Support

Head of Engineering and Support

Söker du nya utmaningar inom ett företag som är världsledande inom processautomation?

Till vårt kontor i Skara söker vi nu en Head of Engineering and Support. Du kommer att leda ett drivet team med automationsingenjörer. Rollen innefattar att vara operativt ansvarig för supportverksamheten samt medverka till att driva utvecklingen av vårt koncept för produktionssystemlösningar. Du kommer vara en del av Automation Solutions ledningsgrupp och rapporterar till Manager Automation Solution.

Vår avdelning Automation Solution tillhör Process Automation och är en del av Schneider Electric. För att möta kundens vision har vi skapat konceptet Empiri vilket består av MES, SCADA, PLC och el-komponenter som skapar ett intelligent processystem. Vår leverans är ett helhetsåtagande, från projektering till support.

I rollen ingår följande arbetsuppgifter:
 • Som produktägare för vår serviceleverans kommer du att driva supportprocessen både internt och mot kund
 • Ansvara för supportuppdrag
 • Säkerställa att vi levererar enligt fastställda SLA:er
 • Leda ett team av högpresterande automationsingenjörer
 • Genom arbetet i ledningsgruppen medverka till att avdelningens kortsiktiga och långsiktiga mål uppnås
 • Växa, behålla och attrahera de bästa talangerna
Vi ser att du har följande:
 • Mångårig erfarenhet som ledare och god förmåga att skapa ett högpresterande team
 • Mångårig erfarenhet inom Automationssystem så som MES, PLC och SCADA både avseende arkitektur och system
 • Goda kunskaper om mjukvaruutveckling inom automation
 • Övergripande förståelse för frekvensomformare, fältbussar och normalt ingående komponenter i ett elskåp för automationsutrustning
 • Hög individuell energi, självmotiverad och personalorienterad
 • Teknisk högskoleutbildning inom Industriell Automation eller motsvarande
Följande är meriterande:
 • Erfarenhet av processindustri inom livsmedel
 • El-konstruktion för processautomation
Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet och vi söker dig som har en hög energinivå, en stark drivkraft och engagerar dig i din uppgift och i vår gemensamma utveckling.

Vårt erbjudande till dig är ett självständigt, roligt och omväxlande arbete med frihet under ansvar och en möjlighet att vara med och påverka under en spännande tillväxtresa. Hos oss är det viktigt att ha det roligt på jobbet och känna sig motiverad även en måndagsmorgon. Du kommer att arbeta i ett internationellt marknadsledande företag med stort fokus på individuell tillväxt, utbildning och flera intressanta utvecklingsmöjligheter!

Har du frågor om tjänsten så ring gärna rekryterande chef Linus Palmborg, tfn 0705 579 797 och vill du berätta mer om dig själv och varför du tycker att detta är rätt tjänst för dig så ring gärna Liselott Wigstrand Tuvesson på tfn 0725 200 797.

Ansökan
Vi bearbetar ansökningar löpande och ser gärna att du anmäler ditt intresse snarast. Läs gärna mer om oss och ansök tjänsten via www.schneider-electric.se/karriar. Länkar till två av våra framgångsrika projekt:

Mackmyra: http://download.schneider-electric.com/files?p_enDocType=Customer+success+story&p_File_Id=1285074781&p_File_Name=Case_Mackmyra_2011.pdf&p_Reference=SE-ref-Buildings-54

Lantmännen Malmö: http://download.schneider-electric.com/files?p_enDocType=Application+solutions&p_File_Id=336718099&p_File_Name=Case_Lantmannen_malmo_100621.pdf&p_Reference=Case_Lantmannen_malmo_100621

Varmt välkommen med din ansökan!

Schneider Electric kallar vi det Life Is On, läs mer på www.schneider-electric.se/karriar

Skara, manager, chef, automation, PLC, SCADA, MES, ledare, el, mjukvara, processautomation, Västra Götaland
Mer info
Område Skara
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://schneider-electric.com/se
Sista ansökningsdag 2 juli (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Schneider Electric är en global specialist inom energihantering och automation. Med en omsättning på 27 miljarder Euro under 2015, 160 000+ medarbetare och verksamhet i mer än 100 länder, hjälper vi kunder att hantera energi och processer säkert, pålitligt, effektivt och hållbart. Från enklaste produkt till komplexa system bidrar vår teknik, programvaror och tjänster till att förbättra drift och automation av våra kunders verksamheter. Vår uppkopplade teknik omformar branscher, utvecklar städer och berikar tillvaron. På Schneider Electric kallar vi det Life Is On.