Regionchef Bohus-Älvsborg-Skaraborg till Hyresgästföreningen

Regionchef Bohus-Älvsborg-Skaraborg till Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen är en medlemsorganisation som verkar för hyresgästers intressen och rättigheter. Vi har över en halv miljon medlemmar och den övergripande verksamhetsidén är att alla har rätt till en god bostad till en rimlig kostnad. Vi är en partipolitisk obunden och demokratisk uppbyggd organisation. Hyresgästföreningen stödjer hyresgästen i ett hyresförhållande och drivs utan vinstintresse. Vi har idag nio regioner i hela landet och förbundskontor i Stockholm.

En organisation i förändring söker ledare till regionkontoret i Vänersborg

Om uppdraget

Hyresgästföreningen befinner sig i en förnyelseprocess där vi utvecklas mot att bli en bredare samhällsaktör och en naturlig mötesplats för boendefrågor. Vi vill betyda mer för fler och vår övertygelse är att alla har rätt till ett bra hem.

Hyresgästföreningen verkar för ett tryggt boende där människor och samhälle utvecklas. Organisationen genomsyras av tre kärnvärden - Nytta, Glöd och Förnyelse.

Regionchefen är regionens högste tjänsteman. Du är anställd av förbundskontoret och rapporterar till förbundschefen som sitter i Stockholm. Du har nationella uppdrag motsvarande halvtid. Din viktigaste uppgift blir att utifrån vår Agenda 2027 och Framtidsprogrammet utveckla vår organisation och våra arbetssätt. Då är målet att nå en organisationsgrad på 51% bland Sveriges hyresgäster och ha 22 000 förtroendevalda.

Din roll som Regionchef Bohus-Älvsborg-Skaraborg innebär ett ansvar för att omsätta Hyresgästföreningens mål och strategi till regional nivå. Du ingår i Hyresgästföreningens nationella ledningsgrupp, vilket innebär att du tillsammans med dina kollegor har ett ansvar för hela förbundets utveckling.

Som Regionchef har du personal-, budget och verksamhetsansvar. Du ansvarar för kvaliteten i de tjänster som regionkontoret tillhandahåller och förstår vikten av starkt medlemsfokus samtidigt som du följer vad som händer i omvärlden. Som regionchef följer du med i vad som händer i omvärlden och företräder organisationen regionalt i olika sammanhang. Du driver ditt ansvarsområde tillsammans med din regionala ledningsgrupp om fem chefer, 54 medarbetare och regionstyrelsen, samt drygt 660 förtroendevalda.

Regionchefen ansvarar för att säkerställa hög kvalitet i våra medlemstjänster, bland annat vad gäller juridik, rådgivning och hyresförhandlingar. I arbetet ingår att bevaka Hyresgästföreningens intressen i regionen och vara en aktiv part i samhällsdebatten. Ett prioriterat område är att stärka och utveckla Hyresgästföreningen som folkrörelse. Du arbetar aktivt med att hitta nya nätverk och samarbetsformer med andra organisationer och vårt mål är att få fler och mer aktiva medlemmar, med en stor mångfald.

Din bakgrund

För att passa i rollen som regionchef har du en akademisk examen eller motsvarande kunskaper. Du har ledarerfarenhet från en demokratiskt ledd organisation, alternativt privata näringslivet kombinerat med ett stort samhällsengagemang, vilket ger dig förståelse för komplexiteten i rollen. Du har erfarenhet från arbete i en idéburen miljö och vill bidra till att Hyresgästföreningen får en given plats i samhällsbygget.

Du är en kommunikativ person som har du en förmåga att bryta ned visioner till greppbara mål. Du har en diplomatisk och lyhörd personlighet som kan se till det bästa för helheten. Du är en mogen, lugn och trygg ledare med en förmåga att lyfta blicken och våga utmana befintliga strukturer. Du är lyhörd och skapar ett öppet klimat samtidigt som du ser till individernas styrkor och skapar entusiasm.

För att trivas hos oss förutsätter vi att du delar Hyresgästföreningens bostadspolitiska värderingar och vår värdegrund. Hyresgästföreningen strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats där alla ges lika möjligheter oavsett kön, ålder och bakgrund. Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och bakgrund hos våra medarbetare. Läs gärna mer om oss på vår webbplats hyresgastforeningen.se.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Hyresgästföreningen med Ogunsen Executive Search. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Hendrik Dahlgren på 070-471 59 03 eller Linnéa Bolinder 076-647 16 01. Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast den 28 februari. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se gå in under flik publika uppdrag. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.
Mer info
Område Skara
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 mars 2020 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80