Vi söker en säljare av plåt och byggtillbehör

Vi söker en säljare av plåt och byggtillbehör

Borga växer och nu söker vi en säljare av kompletta leveranser med byggmaterial för tak och fasader direkt till byggare och slutkunder i hela landet.
En stor andel av våra produkter kommer från vår egen tillverkning. Kombinerat med stora inköpsvolymer från utsedda leverantörer till vår byggverksamhet, gör att vi kan erbjuda konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser med måttanpassat material till våra komponentkunder.

Vi kommer nu att utöka vår försäljning till återkommande kunder och förutser en stark tillväxt inom segmenten byggare och fastighetsbolag. Vi söker därför en skicklig säljare med erfarenhet av större objektsaffärer inom bygg och som vill vara med och utveckla både sortiment och erbjudande.

Du kommer att göra stora som små affärer med allt från lösa byggprodukter till omfattande, kompletta materialsatser. Som komponentsäljare på Borga arbetar du till stor del med inkommande förfrågningar. Kundbesök genomförs vid behov.

I arbetet ingår offertkalkylering, orderläggning, fakturering och leveranshantering. Några gånger per år ställer vi ut på mässor.

Önskad kompetens
Vi tror att du har en bakgrund i bygghandeln och/eller som säljare av byggprodukter till proffsmarknaden. Praktisk erfarenhet av byggnation och byggplåtslageri kan ge ett plus i kanten. Ekonomiskt sinne är ett krav, att göra affärer det ska vara en av dina drivkrafter.

  • Erfarenhet av försäljning av byggprodukter, gärna objektsförsäljning
  • Mängdberäkning för takkonstruktioner (lättbalksreglar eller högprofilplåt) är meriterande
  • God datavana och förmåga att använda MS Office och kund/ordersystem
  • B-körkort är ett krav
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är kund- och lösningsorienterad och som inte tvekar för att komma till avslut. Du har lätt att prata och komma överens med människor, både kunder, leverantörer och kollegor. Du sporras av att jobba mot uppsatta mål och budgets.

Eftersom Borga är ett internationellt företag behärskar du engelska i både tal och skrift. Placering är i Skara.

Övrig information:
  • Sista ansökningsdag: löpande rekrytering
  • Start: Snarast, enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Skara
För frågor kring tjänsten, kontakta:
Magnus Öst, säljledare, telefon 0511-79 06 68, e-post magnus.ost@borga.se
Mer info
Område Skara
Yrkesroll Försäljning, Innesäljare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.borga.se
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Borga är en plåttillverkare och hallbyggarkoncern med rötterna i Skaraborg och en verksamhet som sträcker sig ut i Europa.
Borga startade 1973 med kallvalsning av byggplåtprofiler för olika ändamål. I många år har vi också utvecklat och byggt stålhallar för många olika användningsområden. Vårt helhetserbjudande är unikt. Ingen annan aktör levererar en hallbyggnad med så stor andel egentillverkade komponenter som vi gör.

Borga tillverkar plåt, reglar, beslag och stommar själva, vi har egna montageteam och vi utvecklar ett eget byggsystem. Dessutom tar vi ett stort ansvar för byggprocessen så att du som kund ska kunna uppleva en trygg och bekymmersfri byggnation. Att vi levererar allt från materialsatser till nyckelfärdiga byggnader och totalentreprenader gör oss till marknadens mest kompletta hallbyggare!

Kärnan i Borgas affärsidé är våra egna produkter som tillverkas på flera platser i Europa och som gör att vi kan garantera hög kvalitet, priser som står sig och säkra leveranser. Vi har produktionsanläggningar i Sverige, Polen och Litauen samt försäljning i tio länder. Huvudkontoret finns i Skara, Sverige.

Borga omsatte ca 500 MSEK 2018 och har ca 300 anställda inom koncernen.