Verksamhetsansvarig - Europa Direkt Sydskåne

Verksamhetsansvarig - Europa Direkt Sydskåne

Vi söker dig som brinner för demokratifrågor och har goda kunskaper om EU. Det är viktigt att du trivs med ett omväxlande och utåtriktat arbete samtidigt som du är strukturerad och bra på administration och rapportering. Arbetet kommer innebära att kunna svara på frågor om EU och att väcka engagemang genom exempelvis föreläsningar kring EU-teman på skolor, ute i civilsamhället och bland dina kollegor på kommunerna. Särskilt fokus under våren blir att arbeta för att öka valdeltaganden inför val till Europaparlamentet 2019. Du ansvarar för den årliga verksamhetsplanen, månadsrapporter till EU-kommissionen samt årsredovisning och ekonomisk hantering. Du kommer att ha ett kontor i Sjöbo men arrangera evenemang och delta i aktiviteter även i de övriga fyra kommunerna. Tjänsten innebär ca 15 resdagar med övernattning/år inom Europa och kan innebära visst kvällsarbete i samband med evenemang. Som verksamhetsansvarig kommer du att arbeta med att driva verksamheten på Europa Direkt-kontoret. Dina närmaste kollegor är Europa Direkts projektkommunikatör, kommunernas EU-samordnare och SÖSK-kontoret. Du kommer att samarbeta med en mängd olika aktörer och delta i nätverk på lokal, regional, nationell och europeisk nivå. Utöver informationsverksamheten inom Europa Direkt är projektrådgivning ett område som kontoret satsar på och dessa två verksamhetsområden kompletterar varandra väl.

Kvalifikationer
Efterfrågade kvalifikationer är: * Lämplig högskoleutbildning med EU-inriktning, kommunikation eller likvärdig utbildning * Goda kunskaper om EU, dess organisation och prioriteringar * Minst två års erfarenhet av EU-relaterat arbete * Goda kunskaper i engelska och förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska * Övriga språkkunskaper är meriterande * Erfarenhet av att arbeta med sociala medier och video är meriterande * God lokalkännedom och förståelse för landsbygdsutmaningar är meriterande * Körkort är ett krav Viktiga personliga egenskaper är god samarbetsförmåga, självgående och ansvarstagande. Det är också viktigt att man är bekväm med att prata inför stora grupper. Vi planerar att hålla intervjuer under v 7.

Inför rekryteringsarbetet har Sjöbo kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Sjöbo är en expansiv kommun mitt i södra Skåne. Här bor 19 000 invånare som har nära till den omväxlande naturen och många olika boendeformer att välja på.

Tjänsten innebär ca 15 resdagar med övernattning/år inom Europa och kan innebära visst kvällsarbete i samband med evenemang.
Mer info
Kontaktperson Emma Svärd
Telefon 0734-24 26 93
Område Sjöbo
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sjobo.se/europa-direkt/
Sista ansökningsdag 27 jan (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Europa Direkt Vi söker en projektledare för Europa Direkt Sydskåne. Tjänsten är organisatoriskt placerad inom kommunledningsförvaltningens kansliavdelning med placering i Sjöbo Kommunhus, men arbetsområdet omfattar även kommuner Skurup, Simrishamn, Tomelilla och Ystad. Sjöbo kommun har tillsammans med Sydöstra Skånes Samarbetskommitté (SÖSK) och Skurups kommun beviljats att driva ett Europa Direkt-kontor för åren 2018-2020. Verksamheten finansieras av EU-kommissionen och de deltagande kommunerna. Kontorets främsta uppgift är att förmedla grundläggande information om EU och EU-politik, som är av direkt intresse för allmänheten. Verksamheten syftar till att involvera allmänheten i EU-frågor och kontoret kompletterar och stöder det kommunikationsarbete som utförs av Europeiska kommissionens representation och Europaparlamentets informationskontor samt av övriga EU-institutioner och EU-organ på lokal och regional nivå.