Vårdare, boendestödjare - Sommarvikarier inom LSS

Vårdare, boendestödjare - Sommarvikarier inom LSS

LSS-verksamheten i Sjöbo omfattar gruppbostäder för vuxna och barn/ungdom, kontaktperson, ledsagare, avlösare samt korttids- och fritidsverksamhet för barn och ungdomar. Det förekommer både dag-, kväll- och helgtjänstgöring samt nattarbete. Korttidsboende gör det möjligt för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning att få miljöombyte och rekreation utanför det egna hemmet. I bostad med särskild service arbetar du med att ge pedagogiskt stöd och omsorg i kundens hem, utifrån den enskildes behov och önskemål. Arbetet innehåller vardagliga sysslor, allt ifrån stöd med matlagning, städning, inköp samt fritidsaktiviteter. Inom Daglig Verksamhet är vårt uppdrag att ge våra kunder en meningsfull och utvecklande sysselsättning. Socialpsykiatrin i Sjöbo erbjuder stöd i vardagen samt sysselsättning till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar återhämtningsinriktat och med visionen ett gott liv varje dag. Vi söker inför sommaren 2018 Boendestödjare/Vårdare och Handledare till LSS-verksamhetens olika områden: - Korttidsboende - Boende med särskild service - Daglig verksamhet - Socialpsykiatrin

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du som söker har gått vård och omsorgsprogrammet eller likvärdig utbildning och/eller har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. Till alla verksamheter behövs att du har en god förmåga att kommunicera, är ansvarstagande, flexibel och pedagogisk. Du ska både kunna arbeta självständigt och samtidigt vara en god samarbetspartner i arbetsgrupperna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Sommarvikariat. Det är viktigt att du funderar över dina val i enkäten, som är obligatorisk att svara på. Det är viktigt att du fyller i två referenser som vi kan ringa till och som vet hur du fungerar på arbetet eller som student (till exempel en lärare). Referenserna ska om möjligt vara från vården och minst en person från arbetsledande befattning. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Vi har ett ansvar att främja en positiv hälsoutveckling hos våra anställda genom att underlätta för ett rökfritt liv och Sjöbo kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Oregelbundna arbetstider dvs. schemalagda arbetstider på helger, kvällar dag eller natt.
Mer info
Kontaktperson Anders Nilsson
Telefon 0416-270 85
Område Sjöbo
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Deltid, Säsongsjobb
Hemsida http://www.sjobo.se
Sista ansökningsdag 24 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Sjöbo har vi höga ambitioner. Vi är en expansiv kommun mitt i södra Skåne. Här bor 19 000 invånare som har nära till den omväxlande naturen och många olika boendeformer att välja på. Vård- och omsorgsförvaltningen arbetar för att våra kunder ska få ett gott liv varje dag. Vi söker nu sommarvikarier inför sommaren 2018 inom LSS-boende, Daglig verksamhet och Socialpsykiatrin, där du tillsammans med andra medarbetare kommer utföra vård- och omsorgsarbete utifrån kundernas behov.