Undersköterskor och vårdbiträden, sommarvikariat hemtjänst & särskilt boende

Undersköterskor och vårdbiträden, sommarvikariat hemtjänst & särskilt boende

Som undersköterska eller vårdbiträde är du en del av människors vardag och arbetar med att stödja dem så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.
Du kommer att arbeta på något av våra särskilda boenden eller inom hemtjänsten med kunder som bor kvar hemma, men som behöver hjälp från hemvården för att klara sina vardagliga bestyr.

Ditt arbete kännetecknas av stor variation, i ditt arbete ingår bland annat att ge praktisk hjälp med personlig omvårdnad, då du ex hjälper till med på och avklädning, dusch/stöttning/hjälp vid hygien/toalettbesök. Du ger stöd och hjälp vid måltider, städning, tvätt, handling och andra ärenden, ge läkemedel på delegering av ssk, utföra träningsprogram som rehab delegerar.

Det innebär även att ge kunderna guldkant på tillvaron i form av social samvaro, promenader och utflykter utifrån kundernas egna önskemål.

Inom hemtjänsten, där du arbetar i kundens hem kan arbetet även innebära att du tar in post & tidning, enklare matlagning uppvärmning, leverera mat till kunder, förflytta kunder med hjälp av hjälpmedel t ex användning av lift, ledsagning till sjukhus/vårdcentral.

Jobbet som undersköterska eller vårdbiträde passar dig som kan arbeta oregelbundna arbetstider dvs. schemalagda arbetstider på helger, kvällar dag eller natt. En viktig del av arbetet är också den sociala dokumentationen.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du som söker går eller har gått vård- och omsorgsprogrammet eller likvärdig utbildning och/eller har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg.

Vi söker dig som är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta inom vård och omsorg för att ge andra människor ett Gott Liv varje dag. Arbetet kräver att du är engagerad och flexibel samt visar respekt, empati och omtanke i alla relationer.
Du ska ha en god förmåga att samarbeta med andra eftersom du kommer att arbeta i ett arbetslag tillsammans med olika yrkesgrupper och har en del kontakt med anhöriga.

God datorvana krävs då viss dokumentation sker i IT-system/verksamhetssystem.
Goda språkkunskaper i svenska, både muntliga och skriftliga

Med integritet, professionalism och servicekänsla gör du ditt bästa för att möta varje enskild människas behov. Vi ser gärna att du visar öppenhet och nyfikenhet för fortsatt lärande och utveckling av verksamheten.

För arbete inom hemtjänst krävs körkort.

Det är viktigt att du funderar över dina val i enkäten, som är obligatorisk att svara på.

Det är viktigt att du fyller i två referenser som vi kan ringa till och som vet hur du fungerar på arbetet eller som student (till exempel en lärare). Referenserna ska om möjligt vara från vården och minst en person från arbetsledande befattning.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna även manliga sökande och sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsterna.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Vi har ett ansvar att främja en positiv hälsoutveckling hos våra anställda genom att underlätta för ett rökfritt liv och Sjöbo kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Oregelbundna arbetstider dvs. schemalagda arbetstider på helger, kvällar dag eller natt.
Mer info
Kontaktperson Maria Larsson
Telefon 0416-27399
Område Sjöbo
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.sjobo.se
Sista ansökningsdag 26 maj (125 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Letar du efter ett roligt och meningsfullt sommarjobb där du får en chans att utvecklas? Är du intresserad av att hjälpa andra människor och göra nytta på riktigt? Inom Vård- och omsorgsförvaltningen i Sjöbo kommun arbetar för att våra kunder ska få ett gott liv varje dag. För att lyckas med detta arbetar vi för att kunden skall få; * En trygg och meningsfull tillvaro med god känsla av sammanhang * Ett gott bemötande i alla situationer * Individuellt anpassad omsorg och hjälp vid personlig omvårdnad. Vi söker nu sommarvikarier inför sommaren 2019 inom hemtjänst och särskilt boende, där du tillsammans med andra medarbetare kommer utföra vård- och omsorgsarbete utifrån kundernas behov. REKRYTERINGSEVENT - VÅRD OMSORG Är du nyfiken på vad jobbet innebär? Välkommen på något av våra jobb och rekryteringsmingel - onsdagen 6 feb eller torsdagen 7 feb på Örnen, Lilla Norregatan 10 då kan du träffa representanter från de olika verksamheterna inom Vård och omsorg, LSS, Hemtjänst och särskilt boende mellan kl 16.30-19. Passar det dig bättre att komma på morgonrekryteringsmingel ? I så fall är du välkommen fredagen 15 mars till kommunhuset mellan kl 8-10.