Timvikarier - till LSS verksamheten

Timvikarier - till LSS verksamheten

Vi söker flera timvikarier till olika LSS-boenden för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Verksamheterna består av ett litet antal lägenheter som är grupperade kring gemensamma utrymmen där stöd, service och omvårdnad kan ges alla tider på dygnet. Förutom omvårdnad ingår fritid, kultur och rekreation. Arbetet innebär att stödja personer med funktionsnedsättningar i bostaden samt vid fritidsaktiviteter. Korttidsvistelse erbjuder miljöombyte och nya upplevelser till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning och innebär avlastning för anhöriga. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete där utgångspunkten är att ge bästa möjliga stöd och service till kunderna. Arbetsuppgifterna kan bestå i att hjälpa till med den dagliga livsföringen med allt från personlig hygien till att aktivt verka för en meningsfull och stimulerande vardag utifrån individens behov, intresse och förutsättningar. Vi arbetar utifrån ett salutogent arbetssätt med att skapa meningsfullhet, hanterbarhet och begriplighet i vardagen med tydliggörande pedagogik som arbetssätt.

Kvalifikationer
Vi ser att du har utbildning eller studerar inom vård och omsorg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, ex utbildning inom beteendevetenskap eller pedagogik. Erfarenhet av arbete med målgruppen är meriterande. Det är betydelsefullt att du har ett pedagogiskt och lösningsfokuserat förhållningssätt med kundens intresse och vilja i fokus. Arbetet kräver personlig mognad, lyhördhet, empati och servicekänsla. Du bör vara kommunikativ och kunna samarbeta väl i grupp. Du som person skall vara stresstålig och flexibel. För oss är det viktigt med ett professionellt bemötande gentemot kunder, anhöriga och övriga samarbetspartners. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är meriterande och i vissa fall ett krav. Vi gör löpande urval och intervjuer och anställning sker löpande, så skicka in din ansökan omgående!

Inför rekryteringsarbetet har Sjöbo kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Sjöbo är en expansiv kommun mitt i södra Skåne. Här bor 19 000 invånare som har nära till den omväxlande naturen och många olika boendeformer att välja på.
Mer info
Kontaktperson Emilie Bergstrand
Telefon 0734242952
Område Sjöbo
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Hemsida http://www.sjobo.se
Sista ansökningsdag 14 dec (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Våra 1100 medarbetare spelar en viktig roll för Sjöbos utveckling och välfärd. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, och erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vårt arbete genomsyras av värdeorden "Professionella, öppna och engagerade mot gemensamma mål" Tillsammans gör vi skillnad för Sjöbo kommuns medborgare och besökare! Vård och omsorgsförvaltningen i Sjöbo kommun arbetar efter visionen om Ett Gott Liv Varje Dag för våra kunder. Utifrån visionen arbetar vi med att få ett salutogent synsätt inom samtliga verksamheter.