Familjerättssekreterare - Vill Du arbeta inom familjerätten?

Familjerättssekreterare - Vill Du arbeta inom familjerätten?

Socialsekreterare familjerätt Utredningsarbetet sker enligt SoL och FB och avser vårdnad, boende och umgänge samt adoption och faderskap. Socialsekreterare familjerätt ansvarar även för att anordna samarbetssamtal efter remiss från domstol, samt för upprättande av avtal i samband med vårdnads-, boende och umgängesärenden. Andra vidkommande arbetsuppgifter är upplysningar till tingsrätten, rådgivning via telefon samt utredningar rörande särskilt förordnad vårdnadshavare. Familjerättssekreteraren har regelbunden extern handledning med det nätverk som finns inom familjerätten i sydöstra Skåne. Du fattar beslut i enlighet med gällande lagstiftning, riktlinjer och delegation. Dokumentation är en viktig del av arbetet liksom samverkan med interna och externa samarbetspartners är viktiga inslag. Kommunernas organisation möjliggör gott och nära samarbete med övriga enheter inom såväl IFO som andra verksamheter. Som person är du kreativ och har ett empatiskt förhållningssätt i bemötandet med brukarna. Din flexibla förmåga har även betydelse för samarbetet med övriga medarbetare då det är viktigt att kunna stödja och ta hjälp av varandra i det dagliga arbetet. På enheten pågår ett utvecklingsarbete avseende metoder och kvalitetssäkring där du förväntas delta.

Kvalifikationer
För socialsekreterare familjerätt: Socionomexamen, social linje samt erfarenhet av arbetsområdet. Vi ser gärna att du har samtalsvana i någon form, t ex samarbetssamtal eller utredningssamtal. Har du arbetat med familjerättsliga frågor är det meriterande liksom erfarenhet av verksamhetssystemet Procapita. Dokumentation är en stor och betydande del i arbetet vilket medför att du behöver ha god datorvana och även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Körkort *B**** ett krav. Personlig lämplighet.

Inför rekryteringsarbetet har Sjöbo kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Sjöbo är en expansiv kommun mitt i södra Skåne. Här bor 19 000 invånare som har nära till den omväxlande naturen och många olika boendeformer att välja på.
Mer info
Kontaktperson Carina Malmborg Olsson
Telefon 0416-27393
Område Sjöbo
Yrkesroll Administration, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sjobo.se/naringsliv-och-arbete/personalformaner/
Sista ansökningsdag 28 sept (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kompetenta och uppskattade medarbetare går vidare mot nya utmaningar varför vi nu söker ny kollega - kanske är det du? Socialsekreterare familjerätt på Myndighetsenheten. Vi har i uppdrag att arbeta utifrån ett barnperspektiv och förutsätter att du har ett tydligt barnfokus i ditt arbete.