Vi söker två stycken Rangeringskoordinatorer till Aircraft Stand Parking

Vi söker två stycken Rangeringskoordinatorer till Aircraft Stand Parking

Aircraft Stand Parking koordinerar uppställningsplatser till alla flygplan som trafikerar Arlanda samt Bromma. Det är ett spännande arbete som innebär både att planera och fatta minutoperativa beslut tillsammans med övriga funktioner inom Swedavia. Nu vill vi stärka upp vår avdelning med två Rangeringskoordinatorer som vill vara med och bidra till ett optimalt operativt flöde.

Hos oss får du ett omväxlande arbete i unik flygplatsmiljö och ett företag som satsar hårt på hållbarhetsarbete!

Dina arbetsuppgifter

Som Rangeringskoordinator på Swedavia arbetar du med koordinering och planering av flygplansparkeringar och gater på Arlanda och Bromma flygplats. I arbetsuppgifterna ingår även övervakning och uppdatering av tider kring start och landning samt registrering av flygplansförflyttningar och andra uppdateringar av flygplatsens databas Chroma AODB. Arbetsuppgifterna kräver god kontakt och koordinering med kollegor i skiftet samt flera aktörer både internt och externt. Arbetet innebär skifttjänstgöring och beredskapspass.

Din profil
Vi söker dig som trivs med att arbeta självständigt och ta stort eget ansvar. I arbetet ingår att läsa och tolka flygplatsen regelverk vilket ställer krav på goda kunskaper i svenska och engelska. Som person har du god samarbetsförmåga, är noggrann och har lätt för att kommunicera med andra samt är van att arbeta med datorn som arbetsverktyg. Du är bra på att hantera stor mängd information och kan prioritera och fatta snabba beslut i en minutoperativ verksamhet.

Krav:
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Möjlighet att ta sig till Arlanda under dygnets alla timmar då beredskap finns under natten
Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av flygplatsverksamhet.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Administration, Koordinator
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.