Verksamhetsutvecklare till Swedavia

Verksamhetsutvecklare till Swedavia

Är du målinriktad och tycker om att tänka nytt? Swedavia söker nu dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet på Stockholm Arlanda Airport och Bromma Stockholm Airport. Som verksamhetsutvecklare hos oss arbetar du med utvecklingsarbeten som är prioriterade av flygplatsledningen. Uppdragen kan omfatta begränsade delar av verksamheten, men de kan även omfatta flera av Swedavias flygplatser.

Hos oss får du möjlighet att bli en del av och utveckla en verksamhet som möjliggör för människor att mötas, med en unik arbetsmiljö som präglas av förväntan, flygpuls och internationell atmosfär! Du erbjuds en stor variation av uppdrag med olika karaktär inom avdelningen Operations.

Dina arbetsuppgifter
Som verksamhetutvecklare driver,koordinerar och leder du ett antal verksamhetsutvecklingsuppdrag, med stor variation och bredd, initierade av flygplatsledningen. Du arbetar enskilt eller leder en grupp och du rapporterar till Chef Stöd, alternativt till flygplatsens ledningsgrupp.

Du arbetar strategiskt med uppdrag som i sin karaktär är framåtblickande och som syftar till att förbättra verksamheten. Arbetsmetoder och alternativ till lösningar är inte från början givna eller definierade, utan det krävs ofta nytänkande och metodutveckling. Du arbetar med att följa upp, analysera och utveckla processer och metoder inom den operativa driften på våra flygplatser i Stockholmsområdet.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
  • Utreda, analysera och utveckla processer och metoder
  • Ta fram underlag och förslag för organisationsutveckling
  • Utreda och ta fram beslutsunderlag avseende sourcing-ärenden
I tjänsten arbetar du framförallt mot våra flygplatser i Arlanda och Bromma, men resor till andra flygplatser kan förekomma. Arbetstiden är förlagd inom kontorstider.

Din profil
Vi ser gärna att du som söker har en utbildning på högskolenivå med relevant inriktning, exempelvis ingenjörsutbildning eller utbildning inom logistik, alternativt att du har tidigare erfarenhet inom området. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift samt goda kunskaper i Officepaketet.

Som person är du strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du är en god kommunikatör både i din muntliga och din skriftliga kommunikation. Du är självgående och trivs med eget ansvar men uppskattar även att samarbeta och vara en del av ett team samt att ta stöd av kollegor när det kan behövas. Du tycker om att arbeta målinriktat och driva arbetet framåt för att nå dina mål.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.