Verksamhetsspecialist OPEX

Verksamhetsspecialist OPEX

Vi söker en verksamhetsspecialist som kan bidra till att öka vår förmåga inom standardisering, processutveckling och digitalisering på våra flygplatser. Du kommer vara en del av ett kreativt team som arbetar med att utveckla och förbättra processer inom ServiceNow och stödja flygplatsernas behov med hjälp av dataanalys. Arbetet med ServiceNow syftar till att säkerställa kontinuerlig utveckling och tillväxt på våra flygplatser under kommande år.

Som verksamhetsspecialist inom förvaltningsobjektet OPEX (operational excellence) är ditt huvudsakliga ansvar att förstå och medverka i våra huvudprocesser på flygplatserna. Du kommer att samarbeta med flera intressenter, inklusive verksamhetsprocessägare, verksamhetsarkitekter och BI-specialister, för att identifiera behov av nya eller förändrade lösningar som ska implementeras på flygplatserna.

Din roll inom förvaltningsobjektet OPEX innebär också att du kontinuerligt arbetar med idéhantering baserat på Swedavias mål om att öka graden av digitalisering. Flygplatserna är säkerhetsklassade objekt med höga krav på IT-säkerhet och informationsklassning, men samtidigt vill vi skapa en datadriven kultur där vi delar data brett inom verksamheten.

Om du lockas av ovanstående erbjuder vi dig en rolig och utmanande vardag där arbetet sker i högt tempo samtidigt som vi tar väl hand om varandra och lägger stor vikt i arbetsglädje och gemenskap.

Dina arbetsuppgifter

Som verksamhetsspecialist ska du bidra till mål och affärsnytta genom:
  • Standardisering och processorientering
  • Ökad digitalisering med ökad datakvalitet
  • Effektiva standardiserade IT-lösningar
I din roll som verksamhetsspecialist har du flera ansvarsområden, inklusive att:
  • Identifiera och dokumentera prioriterade behov på en övergripande nivå, säkerställa förståelse för vad som behöver utvecklas inom vår IT-organisation, samt säkerställa kvaliteten på dokumentationen
  • Utifrån behov och affärsnytta, ta fram förslag på prioriteringar
  • Ansvara för planering och ibland genomförande av utbildningar
  • Testa nya versioner som ska implementeras på våra flygplatser
Som verksamhetsspecialist rapporterar du till verksamhetsansvarig för förvaltningsobjektet OPEX.

Din profil

Du har en universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet inom verksamhetsförvaltning med fokus på behov- och kravfångst. Du har förståelse för vad systemstöd kan möjliggöra för en verksamhet. Du har tidigare jobbat med att sammanställa övergripande krav som sedan ska kunna överlämnas till IT.

För att lyckas i din roll behöver du vara bra på att samarbeta och arbeta i team. Som person har du en pedagogisk förmåga och en stor vilja att hjälpa verksamheten genom handledning, kravställning och viss utbildning.

Det är meriterande om du har arbetat med ServiceNow. Har du erfarenhet av Förvaltningsstyrningsmodell PM3 så underlättar det ditt arbete. Det även meriterande om du har erfarenhet av att leda människor, exempelvis i form av projektledning.

Eftersom svenska är vårt koncernspråk så behärskar du flytande svenska i tal och skrift. Du har god förmåga i engelska för att möjliggöra samarbete med leverantörer och partners från andra länder.

Tjänsten är placerad på Stockholm Arlanda med möjlighet till distansarbete del av tid. Vissa resor kan förekomma men ej i någon större omfattning.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.