Hoppa till innehåll
Swedavia logotyp

Underhållsingenjör Mark

Ansök nu
Är du redo att ta steget in i flygindustrins spännande värld och vill vara en del av ett team som drivs av ambition och framåtanda? Vi erbjuder dig en arbetsplats där arbetsmiljö, kompetens och nyskapande har stort fokus. Som medarbetare hos oss på Swedavia är du delaktig i att skapa och utveckla en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär.

Nu söker vi en underhållsingenjör Mark som ansvarar för underhållet av markanläggningar inom landside på Stockholm-Arlanda Airport. Landside omfattar de områden och markanläggningar utanför området för flygverksamhet, dvs. gatumiljön inom flygplatsen, vägnät, parkeringar, broar, GC-banor och grönytor. Även skog och bergtäkter ingår i området.

Mark-VA enheten svarar för underhållet av Arlandas VA- och markanläggningar i syfte att upprätthålla flygplatsernas kapacitet, tillgänglighet och driftsäkerhet till lägsta möjliga livstidskostnad. Enheten svarar för att investerings samt underhållsplan upprättas, utförs och följs upp.

Dina arbetsuppgifter
I denna roll som underhållsingenjör kommer du att...
  • vara kravställare och rådgivare vid markarbeten och åtgärder vid om- och nybyggnationer av markanläggningar inom landside
  • delta i förvaltningsledningens arbete med långsiktig underhållsplanering inom förvaltningsområdet mark-landside
  • planera, budgetera och genomföra underhållsåtgärder på markanläggningar inom landside.
  • samverka med såväl interna som externa aktörer inom flygplatsen för att säkerställa att beslutade underhållsåtgärder prioriteras i syfte att uppnå avsedd effekt.
  • följa upp skötsel- och arrendeavtal för skog och bergtäkter inom flygplatsen.
Din profil
Vi ser att du är högskoleingenjör inom Mark och Anläggning eller har annan relevant verksamhetskunskap inom ansvarsområdet som kan bedömas likvärdig.

Vi söker du som...
  • Har tidigare erfarenhet av genomförandet av mark- och anläggningsentreprenader i rollen som beställare eller entreprenör.
  • Har tidigare erfarenhet av drift och underhållsfrågor gällande gator och markanläggningar.
  • Har fackkunskap inom markbeläggningar, både inom asfalt och betong.
För att trivas i rollen tror vi att du...

Tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt arbete Har lätt att samarbeta med andra och ser värdet av goda relationer med såväl interna som externa kollegor Ser helheten med ett strukturerat och systematiskt arbetssätt, vilket är viktigt för oss då vi har flera olika regelverk att förhålla oss till

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare