Hoppa till innehåll
Swedavia logotyp

Teknisk koordinator till Felanmälan

Ansök nu
Är du på jakt efter ett spännande vikariat och trivs med att vara spindeln i nätet? Har du erfarenhet av att arbeta i en koordinerande roll sedan tidigare? Då kan tjänsten som Teknisk koordinator på Felanmälan vara något för dig!

Vi erbjuder dig ett spännande arbete i en unik miljö, där du lär dig otroligt mycket om hur en flygplats fungerar! Vi har stor bredd på ärenden och på en dag kan du få in felanmälningar på allt från banljus och elbortfall till problem med pumphus, larm och hissar. Genom ditt arbete får du god kunskap både om hur en flygplats fungerar och en kunskapsbank inom fastighetsteknik. Du är spindeln i nätet och återrapporterar till viktiga intressenter om hur flygplatsen fungerar.

Dina arbetsuppgifter
Som Teknisk koordinator på Felanmälan arbetar du med att ta emot, registrera och vidarebefordra felanmälningar till rätt tekniker, så att vi så snabbt som möjligt kan åtgärda problem som uppstår på flygplatserna. Tjänsten innebär många kontaktytor och du har en viktigt roll för att effektivt sätta in akuta avhjälpande insatser, så att flygplatserna har smidiga och förutsägbara flöden. Rollen säkrar flygplatsens operativa drift och har även till uppgift att ge en lägesbild över inkomna felanmälningar och hur dessa påverkar flygplatsernas kapacitet och processer.

Teamet sitter stationerat på APOC - Arlandas operativa center på Stockholm Arlanda Airport - och under ditt skift arbetar du både självständigt och tillsammans med dina kollegor. I nuläget arbetar vi främst i Sharepoint, Officepaketet och IFS samtidigt som vi är på en förändringsresa mot ett nytt ärendehanteringssystem, Service Now. God datorvana är ett krav för att klara tjänsten.

Genom att ta ansvar för ett ärende och följa det från att felet uppstår till det är avhjälpt och därefter återrapportera till viktigt intressenter så bidrar du till säkra, förutsägbara flöden på flygplatserna. Vi arbetar mot flera flygplatser om än främst mot Arlanda och Bromma.

Din profil
Vi tror att du har eftergymnasial utbildning eller likvärdig yrkeskompetens inom flygindustrin.

Du är en nyfiken och lojal medarbetare med verksamhetsfokus och är nyfiken på den förändringsresan som arbetsgruppen står inför. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och ser det som självklart att ta ansvar för att arbetsuppgifter blir utförda från start till slut på korrekt sätt både för det enskilda ärendet men också för helheten. Detta kräver att du har erfarenhet från att ha arbetat med koordinerande arbetsuppgifter inom flygindustrin. För att trivas behöver du ha en hög grad av servicekänsla, ha fallenhet för att analysera information men också resonera samt prioritera informationen innan vidare hantering.

Då du har många kontakter inom och utanför flygplatsen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Vi ser det som mycket meriterande om du har erfarenhet att arbeta på flygplats, handlingsbolag eller flygbolag eller likande inom flygindustrin. Meriterande är även arbete med flygplatsmekanik.

I denna roll arbetar du skift vilket innebär att du behöver kunna ta dig till och från flygplasten dygnet alla timmar.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område
Sista ansökningsdag
15 juni 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare