Hoppa till innehåll
Swedavia logotyp

Swedavia söker HR Business Partner

Ansök nu
Vill du arbeta med motiverade ledare i en spännande verksamhet? Bli en del av ett glatt kompetent team med högt engagemang för HR-frågor och våra flygplatser!

HRBP teamet på Swedavia behöver kompletteras med en person som vill jobba med kvalificerade HR-frågor i en spännande miljö, som trivs med eget ansvar och som vill tillhöra en otroligt härlig arbetsgrupp.

Dina arbetsuppgifter
Som HRBP ansvarar du för det operativa, taktiska och strategiska HR stödet till ledarna i den verksamhet du arbetar med. Du arbetar stödjande, vägledande, coachande men också styrande för att verksamheten ska nå sina målsättningar, utveckla sin verksamhet samt leva upp till lag och avtal inom HR området. Du arbetar nära verksamheten för att på bästa sätt förstå deras behov samtidigt som du är en del av HR organisationens arbete med att utveckla våra processer, ta fram verktyg, utbildningar och hitta nya vägar framåt för ett framgångsrikt HR stöd.

Du kommer arbeta inom hela HR processen samtidigt som du har stöd i HR:s specialistorganisation - bland annat rekrytering och vår HR Service Desk. Tillsammans med dina kollegor i HRBP & TM gruppen ansvarar du också för att rulla ut våra processer så som lönerevision, medarbetarundersökning, talent management och utvecklingssamtal.

Du blir en del av en otroligt varierande verksamhet där du kommer mötas av drivna, engagerade och motiverade ledare som tillsammans med dig vill fortsätta utveckla sin grupp och sitt ledarskap.

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR-området alternativt liknande erfarenheter. Du har flerårig erfarenhet av liknande befattning i operativ verksamhet samt breda kunskaper gällande arbetsrätt, kollektivavtal och god förståelse och erfarenhet för arbetet med lokala fackliga organisationer. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av Talent Management och att ha arbetat med performance management.

Du är en person som värnar om arbetsgruppens sammanhållning och gemensamma leverans samtidigt som du kan driva dina egna frågor.

För att lyckas i rollen som HRBP behöver du ha hög integritet, eget driv och en förmåga att fatta egna beslut. Du förväntas skapa långsiktiga relationer på alla nivåer i verksamheten, och därför är dina kommunikativa färdigheter viktiga. Dessutom vill vi att du är utvecklingsorienterad och van vid att arbeta med ständiga förbättringar. Du trivs i en miljö där det ständigt händer något nytt och du tycker om att hantera frågor av olika tyngd i ett varierande tempo.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
18 juni 2023 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare