Strateg inom Digital transformation

Strateg inom Digital transformation

Är du en driven person som är bra på att samarbeta och brinner för att skapa kundvärde utifrån data, digitalisering och innovation? Då kan du vara den vi söker för vår nya tjänst som Strateg inom Digital transformation!

Swedavia satsat på framtiden och Digital transformation är ett av tre strategiska initiativ där vi önskar skapa förflyttningar. Du har nu möjlighet att vara med och skapa framtidens flygplatser genom att driva Swedavias förflyttning inom Digital transformation och bli en mer data-driven verksamhet. Du får en unik chans att jobba i gränslandet mellan BI (Business Intelligence), IT, process, affär och strategi där värdeskapandet utifrån digitala lösningar och data är i fokus.

Dina arbetsuppgifter
Som strateg inom digital transformation är du en viktig del i arbetet med ett av de tre strategiska initiativ som Swedavia prioriterat för att säkra utveckling och innovation mot vår målbild 2030. Du ansvarar för, planerar, koordinerar och driver aktiviteter för att nå Swedavias målbild kopplad till Digital transformation. Uppgiftsområdet som strateg innebär en roll med många hattar där du kontinuerligt navigerar arbetet åt rätt håll, du analyserar behov, agerar förändringsledare, är rådgivande till organisationen samt leder prioriterade aktiviteter och rapporterar till berörda styr- och ledningsgrupper.

Du leder det tvärfunktionella programmet för data-driven verksamhet, där du initierar, följer upp och säkrar framdrift i prioriterade aktiviteter och projekt inom programmet. Du arbetar aktivt med förändringsledning och leder aktiviteter och projekt i nära samarbete med BI och IT. Du arbetar även med Swedavias roadmap för Digital transformation "Next Generation Customer Journey" och med att mäta och följa upp förflyttningen. Du driver och deltar även i externa medfinansierade samarbetsprojekt (SESAR, Vinnova, Trafikverket mm).

Tjänsten innebär samarbete och koordinering av utvecklingsaktiviteter kopplat till digital transformation och data-driven verksamhet över Swedavias samtliga 10 flygplatser och alla enheter och processer. Det är viktig att du kontinuerligt arbetar med omvärldsbevakning och analyser för att säkerställa att Swedavia har insikter och kunskap som behövs inom området. Du arbetar även kontinuerligt med att säkerställa att Swedavia utvecklar sina arbetssätt inom området.

Din profil
Du har en civilingenjör, civilekonom eller motsvarande högskoleutbildning och minst 5 års erfarenhet från projektledning av projekt med antingen fokus på Business Intelligence, data-driven verksamhet eller digital verksamhets- och affärsutveckling.

Vidare har du arbetat inom och har kunskap inom områdena digital transformation, data-driven verksamhet inklusive BI och information management. Mycket meriterande med erfarenhet från innovationsarbete, strategiarbete och förändringsledning.

Krav på flytande svenska i tal och skrift då både projekt och dokumentation sker på svenska. Du har mycket god förmåga i engelska för att möjliggöra samarbete med leverantörer och partners från andra länder. Krav på goda kunskaper i Office.

Du kommer att jobba tvärfunktionellt och vara spindeln i nätet som ska säkra framdrift, du behöver därför vara bra på att samarbeta och gillar att ha många kontakter. Komplexiteten på flygplatserna är stor så det är viktigt att du är analytisk, strukturerad och lösningsorienterad.

Nyckelord i denna tjänst är nytänkande, utveckling och innovation varpå det är viktigt att du tycker om att jobba med dessa perspektiv.

Tjänsten erbjuder möjlighet till distansarbete på 50%, resor kan förekomma.

Framtidens flygplatser på Swedavia
Flygplatser är spännande eko-system där många olika aktörer samarbetar för att säkerställa punktlighet, effektivitet och samtidigt leverera en bra och smidig resenärsupplevelse. För att göra detta på ett effektivt och hållbart sätt är digital transformation och användningen av data mycket viktigt. Mängden data ökar kontinuerligt kring flygplatser och därmed även behovet att kunna hantera, analysera, dela, automatisera och skapa värde utifrån ett helhetsperspektiv där processerna genom hela resan kopplas samman. Här spelar även innovation en viktig roll där AI (Artificiell Intelligens), digitala tvillingar, biometri, autonoma fordon är några viktiga områden för framtidens flygplatser.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.