Hoppa till innehåll
Ansök nu
Är du tekniskt intresserad, initiativtagande och vill arbeta på en unik arbetsplats?
Anläggningar och System har uppdraget att äga, underhålla och utveckla all infrastruktur på Stockholm Arlanda Airport och därigenom leverera funktion, kapacitet och tillgänglighet till våra resenärer. Tjänsten erbjuder omväxlande arbetsuppgifter där du får möjlighet att delta i arbetet med att driva en flygplats i toppklass!

Mål och ansvar
Du kommer att arbeta i ett engagerat och ambitiöst team som ser till att vi har nöjda resenärer som anländer och lämnar vår flygplats. Till avdelningen Uppställningsplatser söker vi nu ett flertal drifttekniker som ska arbeta med drift och underhåll av vår utrustning på Arlandas uppställningsplatser.

Dina arbetsuppgifter
Som drifttekniker är ditt huvudsakliga uppdrag att arbeta med tekniskt underhåll av utrustning på vårauppställningsplatser. Bland arbetsuppgifterna ingår förebyggande- och periodiskt underhåll, förbättringsarbete och akut felavhjälpning/felsökning. I arbetet med vår utrustning kommer du i kontakt med Elinstallationer, IT, Styrsystem, Mekanik och Hydraulik.

Din profil
Vi söker dig som har gymnasiekompetens eller motsvarande, samt 2 års teknisk arbetserfarenhet inom exempelvis mekanik, el, PLC styr-och reglerteknik.

Om du har El-behörighet eller erfarenhet från industrielektronik eller erfarenhet av tekniskt underhåll från processindustri ser vi det som meriterande.

För att trivas i denna roll bör du vara självgående och ha ett flexibelt arbetssätt då förutsättningarna kan ändras med kort framförhållning. Du uppvisar personlig mognad och levererar tillsammans med dina kollegor en hög servicegrad med effektiva lösningar. Du behöver kunna fatta beslut under press och lösa problem på plats.

Du behärskar svenska och engelska i tal och i skrift.

Tunga lyft kan förekomma vilket kräver god fysisk kondition.
Då arbetet är rörligt med arbetsuppgifter spridda över hela flygplatsen är det krav på B-körkort.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare