Hoppa till innehåll
Swedavia logotyp

Ledningsassistent till Stockholm Arlanda Airport

Ansök nu
Är du en fena på service och administration? Trivs du med att vara spindeln i nätet och att hjälpa andra? Swedavias förändringsresa fortsätter och erbjuder spännande utmaningar för dig som brinner för att göra skillnad i en miljö där ingen dag är den andra lik och där teamarbete är A och O. Hos oss kommer du att få arbeta med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter på en unik arbetsplats. Välkommen till ett fantastiskt företag - Swedavia!

Vi söker dig som drivs av att ge service, organisera och följa upp pågående arbete, skapa goda relationer och fungera sammanhållande i flera olika frågor och sammanhang.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som stöd åt flygplatschefen och direkt underställda chefer på Stockholm Arlanda Airport. I denna roll kommer ditt fokus vara att...
  • Supportera och hålla ihop pågående ledningsarbete av olika karaktär
  • Planera och delta vid ledningsmöten samt föra mötesprotokoll
  • Koordinera, effektivisera och prioritera det administrativa arbete det innebär att leda flygplatser
  • Sammanställa material, arrangera interna och externa möten samt konferenser
I dina uppgifter är bland annat att vara ett stöd i att ordna med mötesbokningar, konferensbokningar och protokollskrivande. Du kommer även att stödja verksamheten i samband med on-boarding av nya medarbetare, uppdateringar av vårt Intranät och ledningssystem, samt att koordinera studiebesök, evenemang och andra händelser på avdelningen. Enklare ekonomi-administrativa sysslor som bland annat fakturaunderlag och kontering ingår också. Det är en central och viktig roll med ett brett arbetsområde.

I din roll har du kontinuerlig kontakt med din närmaste kollega och ni fördelar arbetet mellan er och täcker upp för varandra vid behov. Du har även ett bredare kontaktnät med övriga Ledningsassistenter hos oss på Swedavia.

Din profil
Vi tror att du som söker har avslutad gymnasieexamen och har erfarenhet från tidigare arbete som Ledningsassistent eller motsvarande, gärna i en operativ och myndighetsreglerad verksamhet. Du har god förståelse för vikten av korrekt dokumentation och administrativ handläggning av olika typer av ärenden. Du har erfarenhet av att arbeta med ledningssystem samt med utveckling av de administrativa processerna på dina tidigare arbetsplatser.

Du har IT-vana, erfarenhet från att arbeta i olika administrativa system (som exempelvis Officepaketet och SharePoint) och är noggrann och grundlig i det du tar dig an. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen tror vi att du är en serviceinriktad, driven och ansvarsfull person med ett öga för detaljer. Du är självgående, har en helhetssyn och har förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är inte rädd för att ta i där det behövs samtidigt som du har hög integritet.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare