Kommunikationsstrateg till Swedavia

Kommunikationsstrateg till Swedavia

Swedavia söker nu en erfaren Kommunikationsstrateg som genom riktigt vass kommunikation vill bidra till bolagets fantastiska syfte - att göra det möjligt för människor att mötas.

Som Kommunikationsstrateg ingår du i en grupp av medarbetare som kompletterar varandra och skapar värde för Swedavia genom affärsförståelse och kommunikationsinsatser. Du koordinerar ditt arbete med interna och externa intressenter med syfte att nå uppställda mål.

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med Swedavias kommunikationsstrategi och plan. Du fungerar även som bollplank när de övergripande kommunikationsbudskapen kopplade till affärsplan och strategiska projekt och satsningar ska formuleras.

Vidare ansvarar du för att tillgängliggöra budskap till berörda roller och funktioner samt stöttar kollegor i att anpassa budskap till målgrupp och tillfälle.

Du planerar, driver och följer upp strategiskt viktiga kommunikationsprojekt och arbetar nära vd, koncernledning och nyckelpersoner i konkreta kommunikationsuppdrag, internt och externt.

Du är en del av Swedavias krisberedskapsverksamhet, utanför arbetstid, med fokus på att stötta organisationen kommunikativt vid kritiska frågor och händelser. Kan vara såväl i rollen som Jourhavande kommunikationschef (JK) eller som Pressjour.

Rollen innebär en del resor.

Din profil
Vi vill att du;
  • har akademisk utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik, media eller motsvarande
  • har tidigare erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete där du har analyserat och prioriterat kommunikationsbehov och formulerat styrdokument och handlingsplaner
  • har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift där du har mottagarperspektivet i fokus och goda kunskapar i engelska i tal och skrift
  • har erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete och/eller strategisk hållbarhetskommunikation
  • har erfarenhet av finansiell kommunikation och de regelverk som förknippas med den (exempelvis MAR)
Det är meriterande om du;
  • har kunskap inom projektledning
Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 6 apr 2023 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.