IT projektledare till Swedavia

IT projektledare till Swedavia

Är du redo för din nästa utmaning som IT projektledare?

Hos oss har du möjlighet att arbeta inom en unik bredd av projekt som endast existerar på en flygplats! Du kommer att arbeta som IT projektledare inom exempelvis vår resenärsprocess, digitalisering, miljö, fordon och våra egenutvecklade system.

Ta chansen, var med i vår nytänkande IT-enhet och Swedavias digitaliseringsresa där vi fokuserar på att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på våra flygplatser. Vi ser fram emot din ansökan!

Dina arbetsuppgifter
Swedavia IT består av cirka 85 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Som projektledare har du ansvar att leda och driva IT projekt med fokus på allt från IT4IT till verksamhetsutveckling.

Du ser det stora perspektivet och ska utifrån detta kunna involvera rätt kompetenser i dina projekt. Vanligtvis driver du först en förstudie, sedan en upphandling av ny systemlösning och slutligen implementering av upphandlat IT-system, inom exempelvis incheckning, miljörapportering, virtuell kömätning eller parkering. I din roll är du van att hitta nya möjligheter och lösningar på de utmaningar som kan uppstå i en komplex IT miljö.

Du har ett brett kontaktnät och arbetar tillsammans med stora delar av Swedavia IT, olika delar av Swedavias verksamhet och externa intressenter.

Tjänsten är placerad på Arlanda flygplats med möjlighet till arbete på distans.

Din profil
Som person är du strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du är en god kommunikatör som jobbar målinriktat och kan driva arbetet framåt på ett sätt som engagerar och lockar det bästa ur varje individ. Du är trygg i dig själv och har förmåga att ta beslut. Vidare är du initiativrik, positiv, uthållig och kan se lösningar i utmaningar.

Vi ser att du har:
  • högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper
  • minst 5 års erfarenhet av projektledning av komplexa IT-projekt
  • erfarenhet av etablerade projektmetodiker så som exempelvis PROPS eller XLPM
  • goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift. Detta då du har mycket kontakt med både interna och externa parter
Meriterande om du tidigare har drivit upphandlingsprojekt med fokus på införskaffande och implementering av komplexa tekniska system samt erfarenhet av LUF eller LOU.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 15 feb 2023 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.