Hoppa till innehåll
Swedavia logotyp

Incident Investigator inom Process Planning and Coordination

Ansök nu
Process Planning and Coordination tillhandahåller specialister för att stötta flygplatsernas processarbete. Gruppen utvecklas nu för att även säkerställa utredningsarbetet. Därav söker vi två utredningsspecialister till befattningen Incident Investigator.

Som Incident Investigator är du en viktig spelare för att säkerställa ett effektivt och kvalitetsmedvetet utredningsarbete där du verkar inom samtliga av flygplatsens processer.

Dina arbetsuppgifter
Incident Investigator stödjer enheten Process Management i att utföra såväl mindre som fördjupade utredningar. Du tilldelas händelserapporter där vidare utredning efterfrågas och driver utredningen genom att samla in och analysera fakta, genomföra intervjuer och efter genomförd orsaksanalys dra slutsatser och presentera riskanalyser och förslag till riskreducerande åtgärder. Denna roll kräver att du har förmågan att identifiera potentiella problem och deras orsaker samt kan skapa praktiska lösningar för dessa.

Du för statistik över inkomna händelserapporter och bevakar återkommande händelser samt rapporterar och följer upp arbetet i relevanta mötesforum. I tjänsten ingår även att rapportera till berörda myndigheter när så krävs.

Detta är en ny befattning vilket innebär att vi ser att du har ett driv att delta i utvecklingsarbete.

Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning där kurser i utredningsarbete ingått eller motsvarande arbetslivserfarenhet från arbete med flygplatsverksamhet, med goda kunskaper inom flygplatsens processer.

För att trivas i denna roll tycker du om att ta fram och analysera fakta och utifrån genomförd orsaksanalys, dra slutsatser och presentera förslag till riskreducerande åtgärder och avslutningsvis pedagogiskt presentera detta såväl skriftligt som muntligt till berörda parter. Du känner dig trygg i att statistik och analys är en stor del av arbetsuppgifterna och för att hålla koll på alla delar har du ett strukturerat arbetssätt.

Du är van att arbeta både självständigt och i grupp samt har förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter efter verksamhetens behov. Då tjänsten kräver en djupare förståelse av flygplatsens regelverk samt för att kunna kommunicera med berörda parter på flygplatsen behöver du ha goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare