Hoppa till innehåll
Swedavia logotyp

Erfaren Produktionsledare till Swedavia

Ansök nu
Swedavias Marknadsavdelningen ska bidra till att skapa lönsamhet och tillväxt samt driva trafik till våra flygplatser. Marknadskommunikationen arbetar för att lyfta fram Sverige och regionerna och stärka varumärket Swedavia.

Vi söker nu dig som har bred erfarenhet och vill vara med och säkra det visuella och grafiska varumärket Swedavia!

Som produktionsledare tillhör du vår Inhouseavdelning som är en garant inom området och jobbar för Ett Swedavia på alla våra 10 flygplatser. Vi erbjuder en spännande och omväxlande tjänst med möjligheter att påverka och driva olika projekt i en bransch som är under ständig utveckling. Swedavia är redan idag ledande på att driva fossilfria flygplatser i egen verksamhet (sedan 2020) och arbetar aktivt för att nu ställa om alla delar inom flygplatsverksamheten till en fossilfri verksamhet.


Dina arbetsuppgifter

Som Produktionsledare Inhouse har du det operativa ansvaret att leda det interna produktionsarbetet som görs inom formgivning kopplat till kampanjer, aktiviteter och annan löpande kommunikation. Du innehar allt ansvar som produktionsledare samt för att styra, prioritera och planera den grafiska produktionen och utvecklingen av denna enligt Swedavias övergripande målbild.

Du ansvarar för att säkra den totala interna leveransen till beställare och tar löpande fram och implementerar förbättringsåtgärder som skall leda till effektivitet i leveranserna.
Formgivare rapporterar in dagliga jobb och löpande aktiviteter till dig.

Utöver produktionsledning tillkommer det ansvar att driva mindre marknadsprojekt på uppdrag av Chef Marknad vid behov. Det kan innefatta projekt direkt kopplat till Inhousefunktionen eller mindre projekt direkt kopplat till varumärkefunktioner.

Vidare arbetar du med:
 • att säkerställa att kvalité och levereras överensstämmer med inkommit underlag/brief
 • att säkra att allt material som levereras följer Swedavias grafiska manual
 • kund-och leverantörskontrakt samt upphandlingen av dessa
 • att skapa brief/beställningar till Swedavias externa byråer vid behov
 • vara kontaktperson mot extern produktionsbyrå för löpande produktion
 • styrning och ledning av den dagliga produktionen
 • att utveckla verksamheten inom den löpande produktionen
 • att ta fram och hantera aktivitetsplan för produktion
 • ha budgetansvar för projekt/område enligt överenskommelse

Din profil

Vi vill att du;
 • har relevant utbildning kopplat till produktionsledningsarbetet och ett grafiskt varumärke
 • har tidigare erfarenhet av arbete som produktionsledare på en Inhouseavdelning eller en byrå
 • du är van att ta fram underlag i Word och PPT
 • formulerar dig väl både skriftligt samt muntlig på svenska samt kan vid behov formulera dig väl på engelska.
 • är trygg i dig själv och tycker om att ta initiativ
 • är ansvarsfull och tycker om att strukturera upp ditt arbete
 • är bra på att samarbeta med andra och är kommunikativ
 • tycker om att hjälpa andra och är lösningsfokuserad
Vi ser det som meriterande om du har arbetat med copywriting och/eller varumärkesstärkande aktiviteter samt har tidigare erfarenhet av olika Adobe program eller liknande.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare