Hoppa till innehåll
Swedavia logotyp

Drifttekniker vintersäsong 2023/2024 till Stockholm Arlanda Airport

Ansök nu
Vill du ha ett viktigt och roligt jobb i flygplatsmiljö vintersäsongen 2023/2024?

Stockholm Arlanda Airport har god beredskap för snö och är en av de bästa flygplatserna i världen på snöröjning! Inför kommande vintersäsong söker vi nu drifttekniker som tillsammans med vår ordinarie personal vill arbeta för att flygplan ska kunna starta, landa och taxa på ett säkert sätt på flygplatsen.

Vi erbjuder ett omväxlande och spännande arbete där du under vinterhalvåret tillsammans med dina kollegor spelar en viktig roll för hur vår flygplats uppfattas av våra kunder och resenärer. På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats som präglas av förväntan, flygpuls och internationell atmosfär. Tjänsten innebär säsongsanställning med start i början av oktober.

Dina arbetsuppgifter
Som vintersäsongsanställd drifttekniker har du en mängd olika arbetsuppgifter. Din huvuduppgift är att se till att landningsbanor, taxibanor och uppställningsplatser för flygplan röjs fria från snö. Tjänsten innebär skifttjänstgöring (kvällar, helger och storhelger) med kompletterande beredskapspass och du är placerad på Stockholm Arlanda Airport.

Arbetet är varierande liksom vädret och vid barmark inriktas arbetet bland annat på renhållning, underhåll och drift av flygplatsen. Yrkesområdet är brett och det finns möjligheter till att ständigt lära sig nya saker då vår maskinpark är stor och innehåller ett flertal olika typer av moderna maskiner. Hos oss får du båda arbeta enskilt och i grupp med ett fantastiskt team, där vi stöttar varandra och jobbar som ett lag!

Din profil
Vi söker dig som har körkort med C-behörighet och god körvana av olika arbetsfordon. Du har goda kunskaper i svenska eftersom du i ditt arbete behöver förstå och bli förstådd på svenska via radio. Som person är du en flexibel teamspelare som gärna arbetar i grupp men som också trivs med självständigt arbete.

Det är meriterande om du har Yrkesförarbevis (YKB) och/eller tidigare erfarenhet av snöröjning, fastighetsservice, byggnationer, sanering, el, asfalt, vägarbete, anläggning, entreprenad och/eller VVS.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 juni 2023 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare