Bolagsjurist till Swedavia

Bolagsjurist till Swedavia

Swedavia AB är ett statligt helägt bolag som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

Vi söker nu en bolagsjurist till Swedavias koncernenhet Legal & Governance. I Swedavia blir du en del av en verksamhet i en spännande bransch. Du kommer till en unik arbetsplats med puls och atmosfär. Vi erbjuder dig ett varierande och utmanande jobb där du tillsammans med trevliga och professionella kollegor kommer att få möjlighet till stor utveckling och eget ansvar. Hos oss kommer du att få arbeta i en serviceinriktad miljö med högt tempo och god teamkänsla.


Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att bistå med löpande affärsjuridisk rådgivning till Swedavias flygplatser och koncernenheter. Din roll kommer framför allt att innefatta legalt stöd inför tecknande av diverse kommersiella avtal och att under pågående förhandlingar stödja organisationen. Du kommer därför att arbeta brett med affärsjuridik, med inslag av hyresrätt, konkurrensrätt, tvistelösning och flygplatsspecifik lagstiftning. Den löpande verksamheten genererar vidare behov av affärsjuridiskt stöd i en mängd skiftande frågor som du förväntas kunna hantera på ett professionellt sätt såväl självständigt som tillsammans med dina kollegor.

Din profil
Vi söker dig som efter juristexamen har tingsmeritering eller cirka 2-3 års erfarenhet av juridiskt arbete på exempelvis advokatbyrå eller bolagsjuristavdelning. Du är noggrann och analytisk med ett utåtriktat och serviceorienterat förhållningssätt. Du är självgående och trivs med eget ansvar men uppskattar även att samarbeta och vara en del av ett team samt att ta stöd av kollegor när det kan behövas. Du har ett kommersiellt tänkande och tycker om att arbeta operativt i ett högt tempo. Du har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du prestigelös och initiativkraftig och har en god förmåga att leverera under tidspress. Du har hög integritet och god förmåga att prioritera.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Juridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 29 jan 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.