Hoppa till innehåll
Ansök nu
Swedavia arbetar aktivt med att övervaka och begränsa bullerbelastningen kring våra flygplatser. Nu letar vi efter en engagerad och nytänkande akustiker som vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Dina arbetsuppgifter
Som Akustiker på Swedavia kommer du arbeta med flygverksamhetens bullerpåverkan för samtliga Swedavias flygplatser. Du kommer att arbeta i nära samverkan med kollegorna på gruppen Flygakustik samt med uppdragsgivare och intressenter på Swedavias flygplatser. Dina uppgifter kommer att omfatta bullerberäkningar, bullermätningar, radarspårsanalyser samt strategiskt analysarbete.

Du kommer härutöver att arbeta med såväl ständiga förbättringar genom utveckling av beräkningsmetodik i ett internationellt sammanhang, som proaktiv förvaltning av våra systemverktyg i nära samverkan med såväl Swedavias egna IT-resurser som anlitade leverantörer av systemen.

Vi arbetar med beräkningsprogram som IMPACT, INM, AEDT och SoundPLAN, och för våra radarspårsanalyser använder vi ANOMS. Vi gör presentationer och arbetar med GIS-program för illustrationer till dessa. Dessutom utvecklar vi själva många av de verktygen vi behöver för dataanalys. För detta använder vi främst MATLAB och Java.

Din profil
Du har en högskole- eller universitetsutbildning med en fördjupning inom akustik. Vi ser gärna att du har ett antal års erfarenhet inom teknikområdet, men du kan även vara nyutexaminerad med ett brinnande intresse för akustik. Arbete med buller från flygplats, flygplan och helikoptrar är meriterande, likväl som kännedom om flygoperativa procedurer.

Du är drivande, noggrann och tycker om problemlösning. Du ska kunna kombinera tekniska färdigheter inom akustikområdet med långsiktigt strategiskt tänkande. Du har en vana att arbeta i projektform mot satta deadlines, och en förmåga att förstå en uppdragsgivares behov och kunna omsätta det i ett lösningsfokuserat och kvalitetsmedvetet arbetssätt. Du förväntas skapa, hantera och upprätthålla kontakter med våra uppdragsgivare och intressenter. Detta ställer krav på en god muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga. Du har förmågan att ifrågasätta invanda arbetssätt på ett konstruktivt sätt, men är lyhörd för gällande regler, standarder och gemensamma arbetssätt. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare