Hoppa till innehåll
Swedavia AB logotyp

Remissberedare inriktning riksintressepreciseringar

Vi söker Dig med brinnande intresse för att arbeta med plan- och bygglovsärenden samt riksintressepreciseringar!

Som remissberedare med fokus på bygglov och detaljplaner har du en nyckelroll med ansvar för att tillsammans med dina kollegor säkerställa att flygplatsernas utpekade riksintressen skyddas från åtgärder vilket påtagligt kan skada dess drift och utveckling. Du har även det utmanande uppdraget att samordna Swedavias medverkan i kommande och pågående riksintressepreciseringar.

Låter detta som din nya utmaning? Tveka då inte att söka!

Dina arbetsuppgifter
Som remissberedare tillhör du avdelningen Stöd som har till uppgift att stödja verksamheten och ledningen i arbetet med ledning, styrning och utveckling. Du ansvarar för mottagandet av Swedavias alla inkommande remisser, beredning av plan- och bygglovsremisser samt andra remisser som rör fysisk planering. Ditt ansvarsområde sträcker sig över International Airports vilket innebär Stockholm Arlanda Airport, Bromma Stockholm Airport, Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport.

Arbetsuppgifterna omfattar att bereda yttranden för remitterade ärenden enligt PBL och flygplatsernas riksintressepreciseringar.

För att lyckas i arbetet behöver du arbeta strukturerat med remisser enligt Plan- och bygglovslagen och arbetet är förenat med många kontakter både inom och utanför Swedavia. Du har bland annat kontakt med närliggande kommuner gällande Swedavias yttranden om plan- och bygglovsärenden runt våra flygplatser.

Du har även en viktig och samordnande roll vid riksintressepreciseringar som skapar skydd åt Swedavias flygplatser både nu och lång tid framöver. Det innebär att du är den sammanhållande länken mellan Swedavia och Trafikverket där du ansvarar för att ta emot och ge information inför kommande planering av exempelvis markanvändning.

Tjänsten är hybrid med placering på Stockholm Arlanda.

Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsplanering, liknande utbildning eller motsvarande kompetens. Du har gärna några års erfarenheter från arbete med plan- och bygglovslagen, tidigare flygplatserfarenhet är meriterande. Då arbetet innebär ett stort kontaktnät både inom och utanför Swedavia är det krav på goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad, ha en god förmåga att arbeta självständigt, god initiativförmåga och kunna skapa, hantera och bibehålla goda kontakter och samarbeten. Du tror på och efterlever våra värderingar genom att vara pålitlig, engagerad, välkomnande och nytänkande.

Hos oss kommer du att få arbeta i en spännande och omväxlande miljö med möjlighet till egen utveckling!

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 apr. 2023 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare