Hoppa till innehåll
Swedavia AB logotyp

Akustiker till Arlanda

Sista ansökningsdag
14 oktober 2024 (17 dagar kvar)
Publiceringsdatum
23 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi söker en engagerad akustiker som vill bli en del av vårt team på Stockholm Arlanda Airport. Oavsett om du är en erfaren specialist eller en nyexaminerad junior akustiker är du välkommen att söka och bidra till arbetet att minska bullerpåverkan från våra flygplatser.

Här får du chansen att arbeta tillsammans med några av landets främsta flygakustiker i en miljö som präglas av innovation och hållbarhet.

Vad innebär rollen?
Som akustiker kommer du att arbete med att:
  • Utföra beräkningar av buller från flygplatser för både framtida och historiska trafikutfall.
  • Planera, utföra, analysera och följa upp ljudmätningar.
  • Kontrollera och utvärdera historiska radardata för såväl förprocessering till bullerberäkningar, som miljöuppföljning.
  • Arbeta med metodutveckling för bullerberäkningar tillsammans med övriga akustiker på enheten.
  • Förvalta, utveckla och underhålla systemstöd för radarspårsanalyser och realtidsmätning av flygbuller
Du kommer arbeta i nära samarbete med andra kompetenser vad gäller behov, möjligheter och utförande av uppgifter och utredningar inom det flygakustiska teknikområdet. På enheten samverkar vi på en internationell nivå kring bl.a. harmonisering av praxis för flygbullerberäkningar från flygplatser.
    Arbetet omfattar arbete på Swedavias samtliga flygplatser i landet. Övernattningar är sällsynta men kan förekomma vid behov.

    Vem är du?

    Vi söker dig som har:
    • Relevant högskoleutbildning inom akustik eller motsvarande erfarenhet.
    • Goda kunskaper i akustiska beräknings-, modellering- och simuleringsverktyg.
    • Erfarenhet av att genomföra ljudmätningar.
    För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, problemlösningsorienterad och noggrann i ditt arbete, med en förmåga att leverera mot uppsatta kriterier. Du trivs i en dynamisk arbetsmiljö, har mycket goda kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska. Du trivs lika bra med att arbeta i grupp som att självständigt utföra dina uppgifter.

    Vad erbjuder vi dig?
    Möjlighet att påverka och arbeta med spännande projekt på flygplatser över hela landet.

    Om du är redo att ta nästa steg i din karriär och vill vara med och påverka bullerfrågor vid några av Sveriges största flygplatser, skicka in din ansökan!

    Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team!

    Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande Erik Wikström erik.wikstrom@swedavia.se

    Urval sker löpande så sök så snart som möjligt.

    Sista ansökningsdag är den 2024-10-14 och vi ser fram emot din ansökan!

    Hur är det att arbeta på Swedavia?
    Vårt fokus är att möjliggöra hållbart resande och uppmuntra nytänkande för att skapa en välkomnande, trygg och inkluderande arbetsgemenskap där du kan växa och göra verklig skillnad - läs mer här! Jobba hos oss Om Swedavia

    Då flygplatser är en säkerhetsklassad verksamhet genomgår samtliga kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen en bakgrundskontroll. För vissa tjänster även en säkerhetsprövning.
    Swedavia AB logotyp
    Sök jobbet
    Ansök senast
    14 oktober 2024 (17 dagar kvar)
    Ansök nu

    Om arbetsgivaren

    Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.