Erfaren Brandskyddsinspektör till Swedavia

Erfaren Brandskyddsinspektör till Swedavia

Swedavias brandförebyggande verksamhet har till främsta uppgift att aktivt arbeta med att krav ställa samt säkerställa att brandskyddet i Swedavias byggnader och anläggningar uppfyller gällande regelverk. Stor vikt läggs även på att driva och påverka till adekvata förbättringar samt nå ut till organisationen för att sätta in åtgärder som förebygger och förhindrar bränder.

Vårt mål är att rädda både liv, egendom och verksamhet enligt Lagen om skydd mot olyckor.

Vi erbjuder dig ett viktigt och spännande uppdrag på en unik arbetsplats. Våra flygplatser är lik en mindre stad med stor variation av byggnader och anläggningar varpå din vardag som brandskyddsinspektör kommer att se mycket olika ut.

Dina arbetsuppgifter
Din placeringsort är Stockholm Arlanda Airport men ditt tjänsteområde innefattar även Bromma Airport. Som brandskyddsinspektör arbetar du både strategiskt och operativt med brandskyddsrelaterade frågor.

Du utför ronderingar samt funktionskontroller av våra anläggningar och våra system, samt att du driver flygplatsens systematiska brandskyddsarbete framåt.

Du är kontaktperson gentemot entreprenörer, både i kravställning och uppföljning av våra entreprenörers brandskydd inom Stockholm Airports, samt verkar för att alla bidrar och lever upp till ställda krav och standards.

I ditt uppdrag kommer du även att planera och utföra relevanta utbildningar både internt och externt.

Din profil
Du har avslutad gymnasieutbildning samt är utbildad inom SMO-Skydd mot olyckor (2 årig eftergymnasial utbildning) eller motsvarande. Du har erfarenhet av arbete med tillståndspliktiga A- anläggningar, utbildad genom MSB (Tillsyn A & B) samt minst 5 års erfarenhet som brandskyddsinspektör eller liknande arbete. Eftersom du har ett brett kontaktnät både med interna och externa kontakter behöver du vara flytande i svenska i tal och skrift. I din tjänst behöver du kunna ta dig runt till flygplatsernas samtliga anläggningar varpå det är krav på B-körkort.

Som person är du självständig och har lätt för att ta beslut på egen hand. Du tycker om att träffa nya människor och skapa nya skapa relationer samt dela med dig av din kunskap. Du förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Brandkår
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 9 apr 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.