Driftledare Underhåll till eftersorteringsanläggning med spännande teknik

Driftledare Underhåll till eftersorteringsanläggning med spännande teknik

Hos SÖRAB arbetar vi för att resursutvinningen av uppkommet avfall ska ske på bästa tänkbara sätt. Nu söker vi en Driftledare Underhåll till vår helautomatiserade återvinningsanläggning i Märsta. Du får en varierande och viktig roll med goda möjligheter att påverka och driva utvecklingsarbete. Vill du bidra till samhällsnytta och vara med på resan mot framtidens avfallshantering? Då kan du vara den vi söker!

Samhället behöver nyttja avfall som en källa till resursförsörjning i större utsträckning. I takt med att SÖRABs ägarkommuner växer ökar behovet av möjligheter att bli av med och återvinna avfall. Som en del i att arbetet med att resursutvinningen av uppkommet avfall ska ske på bästa tänkbara sätt har vi investerat i en eftersorteringsanläggning för restavfall baserad på NIR-teknik (Near Infra Red).

Om tjänsten
Varje arbetsdag har ett mål som skall nås för de 140 000 årston avfall som tas emot, bearbetas och levereras. Som Driftledare får du ett varierande arbete där ditt ansvar är att leda, samordna och följa upp verksamhetens förebyggande och avhjälpande underhåll.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara:
 • Bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete inom ramen för delegerade arbetsmiljöuppgifter
 • Samordna underhållsarbeten utförda av entreprenörer
 • Utföra förebyggande och avhjälpande underhåll
 • Genomföra riskbedömningar tillsammans med underhållsingenjör och övriga driftledare samt utfärda arbetstillstånd
 • Utveckla underhållsprocessen och agera projektledare för mindre förbättringsprojekt
 • Medverka i att ta fram och dokumentera nya rutiner och instruktioner
Du arbetar i nära samarbete med underhållsingenjör och övriga driftledare inom produktionen. Rapportering sker till SÖRABs anläggningschef.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett stabilt, lönsamt och samhällsnyttigt företag med god sammanhållning och korta beslutsvägar. SÖRAB satsar både på kompetens-utveckling och sociala aktiviteter. Du får dessutom möjlighet att vara en del av den roliga tillväxtresan när vi ska bli både fler och bättre!

Om dig
Vi ser att du som söker har erfarenhet av att utföra, planera samt följa upp underhållsarbete i industriell/tillverkande verksamhet. I grunden har du som lägst en gymnasieutbildning med teknisk inriktning. Har du dokumenterad erfarenhet av personalansvar ser vi det som starkt meriterande. Är du utbildad elektriker och har vana av underhållssystem ser vi även det som meriterande. Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt goda kunskaper i engelska är krav för tjänsten.

Som person är du ansvarsfull, strukturerad och kvalitetsmedveten. För att lyckas i rollen är du proaktiv i ditt arbetssätt med god förmåga att planera och prioritera. Du är noggrann och tar självständigt ansvar för ditt arbete samtidigt som du har en god samarbetsförmåga.

Övrigt
Tjänsten avser heltid.

Verksamheten bedrivs i tvåskift, helgfri måndag-fredag. Som Driftledare Underhåll är arbetstiden förlagd dagtid.

SÖRAB vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

För frågor om tjänsten kontakta Stellan Höglund, Anläggningschef, 08-505 804 70, stellan.hoglund@sorab.se alternativt rekryteringskonsult Hanna Koponen på 073-592 03 93.

Du söker jobbet via jobbet.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Inkomna ansökningar kommer att utvärderas löpande och tjänsterna kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Krav
 • Utbildning med teknikinriktning på minst gymnasienivå
 • Utfört underhållsarbeten i industriell/tillverkande verksamhet
 • Erfarenhet av planering och uppföljning av underhåll i industriell/tillverkande verksamhet
 • Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper i engelska
Meriterande
 • Dokumenterad erfarenhet av personalansvar
 • Elektrikerutbildning
 • Vana av underhållssystem
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning, Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SÖRAB är ett regionalt miljö-, och returbolag i norra Stockholm som ägs av kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna. Vårt uppdrag är att på ett miljöriktigt och rationellt sätt ta hand om det hushållsavfall som uppkommer i samtliga ägarkommuner förutom Stockholm. Vi tar även emot verksamhetsavfall från företag.