Hoppa till innehåll
Andara Economy logotyp

Ekonomiansvarig till Europress i Sigtuna

Publiceringsdatum
11 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Linda Gadd
Email
Telefon
Ansök nu
Tillsammans med Europress i Rosersberg söker vi en engagerad och självgående ekonomiansvarig med ansvar för löpande bokföring, redovisning och lön. Vi söker dig som tycker om att arbeta självständigt med ekonomiska och lönerelaterade frågor. Missa inte chansen att vara med på en stark tillväxtresa hos Nordeuropas ledande bolag inom avfallshantering. Europress befinner sig i en expansiv tillväxtfas och du kommer få vara med på en spännande resa.

Europress grundades på 1970-talet och är idag Nordeuropas ledande tillverkare av avfallskomprimatorer och balpressar. Efter mer än 40 år i branschen fortsätter Europress att ta marknadsandelar i nya länder med sina moderna produkter och högklassiga tjänster. Under årens lopp har Europress skapat helt nya produkter, innovativa lösningar och en heltäckande servicepalett. Europress skapar nytt och visar vägen för andra aktörer i branschen.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som ekonomiansvarig har du det övergripande ansvaret för ekonomifunktion för den svenska verksamheten. Det innebär ansvar för allt från fakturering och löpande bokföring till bokslut, lön och rapportering.

I arbetsuppgifterna ingår även:
  • Ansvar för den löpande ekonomihanteringen, såsom kund- och leverantörsreskontra, löpande bokföring, fakturering, betalningar, avstämningar
  • Månadsbokslut och årsbokslut
  • Kommunikation med externa revisorer och bank
  • Moms-, skatt- och arbetsgivardeklarationer
  • Ekonomisk uppföljning, analyser och rapportering
  • Ansvar för löpande löneadministration såsom löneberäkning, utbetalning, löneredovisning och rapportering samt interaktion med anställda gällande lönerelaterade frågor
Arbetet utförs i Iptor (ERP), Visma Lön, Basware (fakturahantering), Sales Force (CRM) och

Microsoft Office (särskilt excel)

Du rapporterar till VD för Europress i Sverige och samarbetar nära ekonomiavdelningen i Finland.

Din bakgrund

Vi ser att du har minst 5 års erfarenhet av ovan arbetsuppgifter och av att självständigt arbeta med redovisning från ax till limpa i ett mindre företag. Du har erfarenhet av att upprätta årsbokslut och ha kontakt med externa revisorer. Det är vidare ett krav att du självständigt kan löneberäkning och löneutbetalningsprocessen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med följande system Iptor, Visma Lön, Basware, Sales Force och Microsoft Office (särskilt excel). Du har en god kommunikativ förmåga både på svenska och engelska.

Du trivs med att ha ett helhetsansvar för din funktion. Du har god förmåga att arbeta självständigt och du ser vad som behöver göras. Du använder din analytiska förmåga till att ta beslut som gynnar företaget. Du har förmåga att tolka siffror och omsätta detta i förslag på justeringar eller förbättringar.

För att trivas med dina kommande arbetsuppgifter är det viktigt att vara nyfiken och intresserad av verksamheten du jobbar i. Du har förmåga att identifiera problem och hittar snabbt olika lösningar. Du är hjälpsam och serviceinriktad i kontakten med kollegor. Som person är du positiv och öppen.

Att jobba på Europress

Europress är ett innovativt företag med unika digitala lösningar inom sin bransch. Företaget är tryggt och stabilt och du erbjuds ett fritt och mångsidigt arbete i en bransch som växer. Du blir en del av ett tajt team där man arbetar tillsammans för att nå framgång.

Mer om tjänsten
  • Direktrekrytering
  • Tillsättning: start under december eller enligt överenskommelse
  • Omfattning: heltid
  • Placering: Rosersberg med möjlighet till visst hybridarbete
Andara ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta vår rekryteringsansvariga Linda Gadd på linda.gadd@andaragroup.se. Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval kommer att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!
Andara Economy logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 dec. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande Jobb

Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga
Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga