Vill du utvecklas med oss i rollen som Teamchef inom Logistik?

Vill du utvecklas med oss i rollen som Teamchef inom Logistik?

Har du erfarenhet av ledarskap, intresse för människor och är redo för ett nytt uppdrag? Vi på Swedavia söker nu en Teamchef till vår interna logistikverksamhet!

2023 tar vi över all verksamhet i egen regi och nu vill vi hitta dig som vill vara med på vår förändringsresa och utveckla verksamheten med oss. Vi erbjuder en spännande tjänst som kommer vara en viktig pusselbit i Swedavias förändringsarbete. Vi satsar 100% på Eldriven Logistik 2023 och ett modernt Logistikcenter. 2020 nådde Swedavia klimatmålet om noll utsläpp av fossil koldioxid från egen flygplatsverksamhet och vi fortsätter verka och utvecklas för en hållbar framtid.

Vi erbjuder dig en möjlighet att påverka och göra skillnad och vi tror att du vill vara med och utveckla både människor och verksamhet!

Dina arbetsuppgifter
Avdelningen Swedavia Logistik koordinerar och hanterar allt inkommande gods till flygplatsen och som Teamchef hos oss kommer du att arbeta med och ansvara för ett nytt team på 24 personer. Du utför arbetsuppgifter inom Arlandas interna logistikverksamhet som innefattar koordinering och försörjning av flygplatsens leveransflöden. Du har övergripande ansvar för den operativa driften av flygplatsens leveranser inkommande till Checkpoint samt genom Swedavia Godsröntgen och Central Godsmottagning.

Som Teamchef kommer du att arbeta med att ständigt förbättra verksamheten inom logistik- och infrastrukturområdet samt inblandade aktörers leveranskunskaper. Du håller kundmöten inom flygplatsens verksamheter med fokus på leveransförbättringar och har ett nära samarbete med kommersiella uthyrare för att kunna påverka hyresgästers avtal gällande leveranser till flygplatsen.

Du arbetar coachande gentemot dina medarbetare och leder dem med målet att skapa kontinuitet, medarbetarengagemang och hög kundnöjdhet. Som Teamchef för Logistik rapporterar du till Chef Logistik distribution.

Din profil
Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet som ledare. Erfarenhet inom ledarskap ser vi som en nyckel för att kunna driva Logistikverksamheten i rätt riktning. Har du eftergymnasial utbildning eller tidigare erfarenhet inom logistik ser vi det som meriterande. För tjänsten krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt B-körkort. Du arbetar i flera olika system, därför behöver du ha goda IT-kunskaper.

För att trivas i rollen tror vi att du är en person som har lätt för att leda och inspirera dina medarbetare. Du är självständig och initiativtagande och ser lösningar istället för problem.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.