Taktisk Inköpare med intresse för kommersiella affärer

Taktisk Inköpare med intresse för kommersiella affärer

Till Swedavia Inköp söker vi nu en taktisk inköpare som ska stärka vårt team och få möjligheten att vara med och utveckla våra flygplatser till nya kommersiella höjder!

Dina arbetsuppgifter
Som Taktiskt inköpare hos Swedavia Inköp kommer du främst genomföra upphandlingar i enlighet med LUK (lag om upphandling av koncessioner) avseende våra flygplatsers kommersiella utbud, med det avses främst food and beverage och retail, men även andra typer av tjänster, kommersiella verksamheter som bidrar till en resenärsupplevelse på våra flygplatser.

Du kommer samarbeta med den kommersiella avdelningen i en pulserande flygplatsmiljö som är aktiv dygnet runt, årets alla dagar. Du ansvarar för att självständigt genomföra upphandlingar på nationell samt internationell nivå, från förfrågningsunderlag till avtalstecknande. Du samarbetar med verksamhetsansvariga inom kommersiella utveckling, marknad och kommunikation, fastighetsförvaltning samt den juridiska avdelningen.

I arbetsuppgifterna ingår även att göra risk- och konsekvensanalyser ur ett upphandlingsperspektiv samt att självständigt detaljplanera upphandlingarna. I det taktiska arbetet förväntas du också löpande bidra till metod- och verksamhetsutveckling avseende upphandlingsprocessen av koncessioner.

Swedavia är en upphandlande enhet och genomför upphandlingar i enlighet LUK, LUF och i förekommande fall även LOU. I mån av tid kan det därför även förekomma att du får genomföra upphandlingar enligt LUF.

Din profil
Du har examen från högskola inom ekonomi, juridik , alternativt YH utbildning inom inköp och upphandling, viktigt är också formell utbildning inom offentlig upphandling (LOU/LUF). Vi ser gärna att du har erfarenhet i upphandlingsprocessarbetet. Det är även meriterande om du har genomfört flertal upphandlingar tidigare enligt LUF, LOU eller LUK.

Vi ser gärna att du är en drivande person som tar dig an uppsatta mål och utmaningar med entusiasm. Du tar initiativ och arbetar självständigt med leverans och kvalitet i fokus. I en mångfacetterad miljö med många intressenter ställer vi höga krav på din förmåga att kommunicera och informera. För att lyckas i rollen behöver du vara lyhörd för verksamhetens behov och ha lätt för att skapa och upprätthålla relationer.

Genom god planering och struktur skapar du förutsättningar för att arbeta proaktivt och ihärdigt i en komplex miljö med föränderliga förutsättningar. För att lyckas i rollen behöver du naturligtvis drivas av att skapa affärsmässigt fördelaktiga lösningar och vara en skicklig förhandlare.

Swedavia Inköp befinner sig mitt i navet av svensk flygplatsverksamhet under utveckling, vi har en drivande och proaktiv roll när det gäller att förse hela organisationen med alltifrån komplexa och flygplatsspecifika lösningar, tjänster, varor och entreprenader. Swedavia står inför utmanande investeringar och behovet av inköpsorganisationens tjänster ökar.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utmanande uppdrag, ett öppet arbetsklimat och en god möjlighet till individuell utveckling. Vi är en proaktiv och drivande inköpsorganisation som arbetar med ett brett spann av upphandlingar.
Hos oss kommer du att få arbeta med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter på en unik arbetsplats.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.