Systemingenjör, Elsystem till Projekt och Uppdrag

Systemingenjör, Elsystem till Projekt och Uppdrag

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Projekt och Uppdrag befinner sig mitt i navet av svensk flygplatsverksamhet under utveckling och vi har en drivande roll inom byggnation och teknikutveckling på Swedavias och andra kunders flygplatser. Swedavia står inför omfattande investeringar och behovet av våra tjänster ökar. Nu har du möjligheten att vara med och utveckla våra flygplatser till nya höjder.

Enheten Flygplatssystem består av projektledare och flygplatsspecifika spetskompetenser inom kraftförsörjning, ljusanläggningar, styr & övervakningssystem, mm.

Dina arbetsuppgifter
Som Systemingenjör hos Projekt och Uppdrag kommer du att arbeta i en pulserande, operativ miljö som är igång dygnet runt, årets alla dagar. Du kommer främst arbeta med utredningar och kravspecifikationer samt ha rollen som teknikansvarig i olika projekt.

De system du främst kommer att jobba med är "flygplatsspecifika"; d v s ljusanläggningar som styrs från trafikledningstornet, kraftförsörjning av flygplatsoperativa system o dyl.

Utmärkande för vårt arbetssätt är att vi arbetar med hela anläggningsprocessen - från idé till färdigställd anläggning. För dig innebär det stora utvecklingsmöjligheter i din yrkesroll.

Din profil
Som systemingenjör krävs att du har lätt att sätta dig in i användarens behov och översätta detta till tekniska lösningar. Vi söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör med inriktning elektro/datateknik, eller har förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.

Du har även minst 5 års erfarenhet inom systemteknik, gärna som konsult eller entreprenör. Lämplig bakgrund kan vara industriella styr- och övervakningssystem inom elkraft, processindustri eller tillverkningsindustri.

Då kommer att ha både nationella och internationella kontakter så du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet avseende flygbranschen och/eller flygplatser.

Som person är du självgående, ansvarstagande, strukturerad och analytisk. Du är prestigelös, lyhörd, visar respekt för andra och har lätt för att samarbeta. Dessutom är du affärsmässig och drivande i dina kunduppdrag samt har en god kommunikativ förmåga. Du ser vidareutveckling av din egen och enhetens kompetens som en viktig del i ditt arbete.

Vi erbjuder
Projekt och Uppdrag erbjuder stimulerande och utmanande uppdrag, ett öppet arbetsklimat och en god möjlighet till individuell utveckling. Eftersom vi är en intern specialistenhet är du en del av det du utvecklar och du får vara med och skörda frukten av genomfört arbete.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss!

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City eller Uppsala med kollektiva transportmedel.

Anställning och kontakt
Tjänsten är tillsvidareanställning med placeringsort Stockholm Arlanda, alternativt Norrköping

Kontaktperson: Magnus Wetter, Chef Flygplatssystem: 0708-13 35 61

Välkommen med din ansökan senast 2 Mars 2020
Mer info
Kontaktperson Magnus Wetter
Telefon 0708-13 35 61
Område Sigtuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.swedavia.se/
Sista ansökningsdag 2 mars 2020 (14 dagar kvar)