Swedavia och Arlanda flygplats söker Airport Officers - Ramp

Swedavia och Arlanda flygplats söker Airport Officers - Ramp

Vi söker nu en Airport Officer - Ramp på Arlanda vars huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innebär att säkra leveransen av gemensam ramputrustning till flygplatsens användare, samt styra upp och koordinera det dagliga arbetet. Vi erbjuder ett spännande och omväxlande arbete på en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad och tillsammans med dina kollegor se till att resenärer får den bästa upplevelsen på vår flygplats!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer tillhöra enheten, Uppställningsplatser Stockholm och vara flygplatsens representant för gemensam ramputrustning som används av marktjänstbolagen vid flygplanens ankomst och avgång i samband med turn-aroundprocessen.
I arbetet ingår att säkerställa att gemensam utrustning alltid finns tillgänglig för flygbolag och ramptjänstbolag. Utrustningen ska stå på avsedd plats och hanteras i enlighet med befintliga rutiner och instruktioner. Dessa ska även genomföra vissa funktionskontroller för att säkerställa att utrustningen ur ett säkerhet-/och arbetsmiljöperspektiv är brukbar. Enheten har ett driftansvar för gemensam ramputrustning, ex. mobila passagerartrappor, trappa för att öppna flygplansluckor, mobila värmare, mobila markströmsaggregat, ledsagningsutrustning för att på marken leda gående passagerare till/från flygplan, klossar och konor.
Som Airport Officer - Ramp har du ett nära samarbete med dina kollegor och varje medarbetare i teamet är viktig för att lyckas med uppdraget. I din vardag krävs en förståelse och respekt för det regelverk som verksamheten vilar på samtidigt som det finns utrymme för förbättringsförslag och egna initiativ. Arbetet bedrivs i huvudsak utomhus.

Din profil
Du har troligen lämplig yrkesutbildning och gärna erfarenhet från flygplats. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift, eftersom Arlanda är en internationell arbetsplats. För att ha förmågan att se hela leveransen till kund, samtidigt som du hanterar detaljer kring den specifika funktionen bör du uppskatta ordning och reda. Du behöver vara väldigt kommunikativ då rollen innebär att arbeta med att lösa utmaningar i den operativa driften och andra avdelningar inom Swedavia samt med marktjänstbolag som använder sig av den gemensamma utrustningen. Vi önskar att du är bekväm med enklare reparationer. Även att ta emot arbetsorderhantering via vårt arbetssystem samt avvikelseuppföljning. Körkort B är ett krav.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.