Kommersiell förvaltare av arrenden och småhus

Kommersiell förvaltare av arrenden och småhus

Swedavias förändringsresa fortsätter och erbjuder nya spännande utmaningar. För att lyckas med detta behöver vi förstärka vårt engagerade och nytänkande team med en kommunikativ och utvecklingsorienterad förvaltare av arrenden och småhus.

Detta är en unik tjänst inom Swedavia där du får möjligheten att verkligen se och förstå hur flygplatserna är uppbyggda inte bara från en resenärs synvinkel utan vad som även händer på utsidan av våra flygplatser.

Dina arbetsuppgifter
Som kommersiell fastighetsförvaltare inom småhus och arrenden ansvarar du för ett eget förvaltningsområde inom Swedavia. Du kommer framförallt att arbeta med fastigheter på Stockholm Arlanda Airport och även fastigheter på andra flygplatser inom Swedavia ingår i tjänsten. Du förädlar och utvecklar hyresaffären inom ditt förvaltningsområde. Du ansvarar för uthyrning, omförhandlingar och omflyttningar. Du hanterar överlåtelser och skriver hyresavtal. Många avtal löper på under en lång tid utan någon större insats och vid ändringar i flygplatsernas infrastruktur kan det bli ganska omfattande ändringar i befintliga avtalsstrukturer. Arbetet sker i nära dialog och samarbete med ansvariga enheter för drift och förvaltning av byggnader och markanläggningar.

Arrendeområden kan ligga i anslutning till flygplatsers manöverområden och vid ändringar eller störningar från arrendatorn blir förvaltaren ofta den part som får representera arrendatorn i olika flygsäkerhetsfrågor. Det förekommer också frågor rörande jordbruks-och skogsarrenden med tillhörande dialog med bland annat skogsförvaltningsentreprenör samt att förvaltaren förväntas kunna medverka i till exempel lokala vägföreningar och grannmöten. Du har ett samordningsansvar mellan jakt- och jordbruksarrendatorer, hyresgäster, grannar och Swedavias skyddsjägare. Andra arbetsuppgifter som ingår är t ex att vara representant i häradsallmänningssammanslutningar och i viltkontrollen kopplat till skyddsjaktfrågor.

I rollen ingår det även att säkerställa att Swedavias naturvårdsriktlinjer följs när det gäller biologisk mångfald och kulturmiljöfrågor, t ex anläggning av naturstigar och att verka för att befintliga ängs- och betesmarker bevaras och sköts. Lokal representation finns på respektive flygplats som hanterar löpande drift och underhåll. Som stöd till den kommersiella förvaltaren finns legal och ekonomisk kompetens samt förvaltningsadministration.

Din profil
Vi söker dig som har universitets-/högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsförvaltning eller annan likvärdig utbildning. Du har också kunskaper i hyreslagstiftning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att förhandla och skriva samt teckna hyresavtal. Du har också tidigare erfarenhet från arbete som kommersiell fastighetsförvaltare med innefattande kommersiellt ansvar för ett fastighetsbestånd. Våra hyresgäster finns i många olika branscher och talar flera olika språk. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är därför ett krav för befattningen.

Du har goda kunskaper och vana att jobba i Office-paketet och i olika typer av affärssystem. Körkort B är ett krav.

Som person är du resultat- och målfokuserad med ett strukturerat och systematiskt arbetssätt. Du har lätt för att samarbeta med andra och har en förmåga att skapa engagemang hos kollegor. Det är av stor vikt att du har integritet och förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med såväl interna som externa intressenter.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Fastighet, Förvaltare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.