Förvaltningsansvarig, MS Office 365 till Swedavia

Förvaltningsansvarig, MS Office 365 till Swedavia

Swedavia som driver flera av Sveriges flyplatser söker en förvaltningsansvarig som blir objektspecialist för MS Office 365.

Swedavia driver och förvaltar 10 flygplatser i Sverige som är geografiskt utspridda i landet från norr till söder. Då vi precis som samhället i stort blir mer digitala är vi måna om att den digitala arbetsplatsen för våra medarbetare fungerar lika sömlöst som den fysiska. I din roll som förvaltningsansvarig kommer du att vara objektspecialist inom applikationsdrift i teamet
"Arbetsplats" hos Swedavia IT för att se till att Swedavias Microsoftplattform är lika stabil som landningsbanan där flygplanen landar.

Vi erbjuder dig

Genom Swedavia får du en arbetsplats som värnar om att göra mötet mellan människor enkelt, som strävar efter att göra långa avstånd små och gör världen tillgänglig för alla som ska resa privat eller i tjänsten. Hos Swedavia erbjuds du:
  • En arbetsgivare som strävar efter att skapa hållbara och klimatsmarta flygplatser.
  • En organisation är långt fram i användandet av digitala verktyg.
  • En flexibel arbetsplats där du kan jobba delvis remote och välja bland våra 10 kontor i landet som du vill ha som din fysiska arbetsplats på.
  • Du blir en nyckelperson i arbetet att underlätta för Swedavias anställda att arbeta digitalt.
Det här gör du hos oss

Som förvaltningsansvarig arbetar du för att alla anställda ska få tillgång till information genom de digitala tjänster som är Windows- och Microsoft 365-baserade. Vidare kommer du att i din roll:
  • Ansvara för drift- och livscykelhanteringen av Swedavias plattformar för digitala samarbetsverktyg på arbetsplatsen
  • Säkerställa regelefterlevnad, tekniskdokumentation och användardokumentation
  • Ansvar för leverantörsstyrning genom beställning, uppföljning och kontroll.
  • Realisera verksamhetsbehov genom att omvandla verksamhetskrav till avrop mot leverantören.
Ditt team och arbetsplats

Hos Swedavia arbetar totalt ca 2000 personer. IT-organisationen består av 80 personer om 6 olika team där du kommer att tillhöra teamet "Arbetsplats" där du kommer att arbeta med 9 andra förvaltningsansvariga under ledning av teamchef Lena Thorén.

Teamet ansvarar för Swedavias arbetsplatsrelaterade IT-tjänster och ser till att dessa håller rättstandard, effektivitet och fyller användarnas behov på arbetsplatsen. Arbetet sker enligt PM3 och ITIL som arbetssätt där du blir objektspecialist inom dina områden. I denna roll kommer du att erhålla ansvaret över Microsoft 365 och Windowsplattformen i drift och förvaltning.

Mer om dig

Vi söker dig som arbetat i Microsofts miljöer, System Center Configuration Manager,
Azure/Intune och Windows 10 i Enterprise-miljö samt Windows 10 policyhantering. Du har även mycket god erfarenhet av och kunskaper inom Microsoft Office 365 samt erfarenhet från leverantörsstyrning, projektledning och systemkoordinering. Det är meriterande om du innehar
Microsoftcertifieringar i närtid samt erfarenhet av EMM och MDM verktyg.

Som person har du ett tekniskt intresse och drivs av möjligheten att jobba med förbättringsarbete och hitta effektiva lösningar. Det är viktigt att du har förmåga och gillar att sätta dig in i verksamhetens behov och krav för att sedan kunna omsätta dessa till lösningar som gör verklig nytta för Swedavia som helhet. Du kommunicerarar i tal och skrift flytande på
Svenska och har grundläggande kunskaper i Engelska.

Rollen är säkerhetsklassad då flygplatser är skyddsobjekt vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att ske.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Madelene Larsson
Telefon 0720030675
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, Projektledare, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 18 okt 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.
På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.