Webbkommunikatör till avdelning Marknad och Kommersiell utveckling

Webbkommunikatör till avdelning Marknad och Kommersiell utveckling

Swedavia äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige. Vi är cirka 2 500 medarbetare som arbetar tillsammans för att skapa den tillgänglighet som behövs för att underlätta resande, affärer och möten. Vi är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

Affärsenheten Kommersiell utveckling driver och utvecklar den kommersiella affären. Med kunden och affären i fokus säkerställs intäkter och en god kundupplevelse på kort och lång sikt. Detta innebär att bygga långsiktiga kundrelationer, ta fram gemensamma kommersiella strategier, utveckla utbudet av flygtrafik vid Swedavias flygplatser samt skapa nya kommersiella affärsmöjligheter. Som verktyg för att driva volym, öka försäljning och utveckla kundupplevelsen finns här ansvaret för marknadskommunikation och Swedavias digitala kanaler på avdelningen Marknad, Reklam & PR.

Marknadsavdelningen ansvarar för strategier inom marknadskommunikation, konceptframtagning, såväl som att vidareutveckla och skapa innehåll i Swedavias externa digitala kanaler som webb, app, chatbot, marketing automation och sociala medier.

Nu söker vi en ny kollega som skall jobba som webbkommunikatör i våra externa digitala kanaler.

Dina arbetsuppgifter

Du skapar innehåll till Swedavias webbar, appar och övriga digitala plattformar. Det innebär att du skriver texter och copy, anpassar bilder, publicerar och säkrar att våra kanaler är löpande uppdaterade. Du samordnar, planerar och implementerar underhålls- och mindre utvecklingsprojekt. Du fungerar också som ett stöd och är rådgivande för övriga delar av organisationen vad det gäller support, utbildning och kvalitetskontroll. Viss projektledning kan också förekomma.

Din profil

Vi letar dig som har några års erfarenhet av webbkommunikatörsjobbet. Du är van att arbeta i CMS-verktyg och förstår vikten av SEO. Du har bred kompetens av online-arbete, såväl taktiskt som operativt. Att följa upp och mäta för att nå bästa resultat ser du som en självklarhet. Du jobbar insiktsdrivet och analytiskt och implementerar digitalt content löpande.

Krav:
 • Relevant utbildning inriktning kommunikatör/digitala kanaler
 • Van användare av EpiServer CMS
 • Förstår vikten av att skriva SEO anpassat innehåll och tillgängligt content
 • Erfarenhet av att skriva informativa och säljande texter för webb
 • Bekant med Google Analytics
 • Erfarenhet av att upprätthålla policys och ha övergripande koll på regelverket
 • Gedigen erfarenhet av att skriva för webb och behärskar svenska samt engelska språket i tal och skrift
 • Kan agera som beställare samt driva vissa utvecklingsprojekt om det behövs stöd
 • Van att jobba självständigt, men samtidigt koordinerar jobbet löpande
 • Strukturerad och noggrann
 • Har en pedagogisk och kommunikativ läggning och har lätt att få kontakt med människor
 • Bra på att samarbeta och skapa nätverk samt arbeta gränsöverskridande i stora organisationer
 • Meriterande med erfarenhet av Marketing Automation (nyhetsbrev)
 • Meriterande med erfarenhet av grafisk form samt arbete i Adobe Creative Cloud
Vi erbjuder

En spännande och utvecklande tjänst på en omväxlande arbetsplats där du får möjlighet att påverka framtiden! På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Heltid, tillsvidareanställning.

Tillträdesdatum: Vår/sommar 2021.

Placeringsort: Stockholm Arlanda.

Vid frågor om tjänsten kontakta: Isabell Seirafi, isabell.seirafi@swedavia.se

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 14 mars 2021!
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.