Verksamhets/Informationsarkitekt till Swedavia IT

Verksamhets/Informationsarkitekt till Swedavia IT

Vill du vara med och bygga
morgondagens digitaliserade flygplats?


Vi är alltid vakna, dygnet
runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till
Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia IT består av cirka 100 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Enheten IT Architecture har det övergripande ansvaret för IT-arkitekturen på Swedavia och vi söker nu en Verksamhets-/Informationsarkitekt.

Dina
arbetsuppgifter

Som verksamhetsarkitekt med fokus på informationsarkitektur
(enligt IASAs begreppsdefinitioner år 2012), kommer du att ha det övergripande ansvaret för att utveckla och förvalta informations- och begreppsmodeller på ett sätt som stödjer verksamhetens långsiktiga mål. Det innebär att du kommer att hålla workshops med verksamheten för att reda ut viktiga begrepp och informationsbehov, analysera existerande system och integrationer samt dokumentera begrepp i en begreppsmodell. Du kommer dokumentera detaljerade informationsbehov i informationsmodeller och ta fram särskilda informationsmodeller som grund för design av exempelvis API:er.

I dina arbetsuppgifter ingår också att stödja utvecklingsprojekt, där integrationer är vanligt förekommande, så att all programvara uppfyller de krav som ställts av verksamheten. Större insatser inom förvaltning och underhåll av existerande lösningar kan också behöva ditt stöd.

Swedavia har påbörjat en implementation av en strategi för informationsstyrning och informationshantering, i det arbetet ingår också att etablera ett "Data
Office", här kommer du ha en central roll. Baserat på detta kommer du även tillsammans med chefsarkitekten reda ut och föreslå lösningar för Master Data
Management. Vi kommer inom kort påbörja ett Employee Master Data projekt där du kommer ha en central roll.

I din roll är relationsbyggande en viktig del, både inom och utanför IT. Samverkan med olika aktörer inom Sverige, Europa och övriga världen kring hur informationshantering kan utvecklas och standardiseras inom flygindustrin. Du kommer jobba med koncept såsom SWIM (System Wide Information
Management) och AIXM (Aeronautical Information eXchange Model).

Du ingår även i arkitekturforum hos Swedavia IT.

Din
profil

Gedigna kunskaper om informationsmodellering, integration och Master Data Management är mycket viktigt i denna roll. Vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet som verksamhetsarkitekt eller informationsarkitekt på enterprise-nivå men troligen är din erfarenhet från IT-branschen 10-15 år. Du som söker har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande. Eftersom du kommer vara en viktig del i Swedavias digitalisering är det av stor betydelse att du är en person som brinner för verksamhetsutveckling och har ett genuint intresse för IT, arkitektur och särskilt då informationshantering. Det är även viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt genomför vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Placering är Stockholm Arlanda Airport. Vid frågor, vänligen kontakta:
Chief
Architect and Head of Architecture Joakim Jerbrant (semester v. 28-32), 0738- 67 77 18 eller HR, Jenny Laurell (semester 27-32), 073-867 77 78.

Välkommen med din ansökan senast den 19 augusti 2019

Sök tjänsten via:

https://swedavia-it.weselect.com/position/ovrigt/ovrigt/5612-verksamhets-informationsarkitekt-till-swedavia-it

Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.
Mer info
Kontaktperson Jenny Laurell
Telefon 0738-677 778
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Arkitekt, IT-Arkitektur, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 19 aug 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.